Euroleague

Χίμκι κατά Ευρωλίγκας: «Τελικά, ποιοι δίνουν τις νίκες στο παρκέ οι παίκτες ή οι διαιτητές;»

Πυρ και μανία είναι οι άνθρωποι της Χίμκι με τις διαιτητικές αποφάσεις στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο τέταρτο ματς της σειράς, με αποτέλεσμα να στείλουν επιστολή παραπόνων στην Ευρωλίγκα.

Ακόμη δεν έχουν ξεχάσει στη Χίμκι τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκαν –και αποκλείστηκαν- από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο τέταρτο ματς της σειράς των playoffs, με αποτέλεσμα να στείλουν επιστολή στην Ευρωλίγκα.

Στη δήλωσή του, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής ομάδας, Πάβελ Αστάχοφ, βγάζει στη… σέντρα τη διοργάνωση, περιμένοντας την επίσημη τοποθέτησή της για τον λόγο που δεν μέτρησε το καλάθι του Τζένκινς στο τέλος.

Αναλυτικά η δήλωση του Πάβελ Αστάχοφ στην ιστοσελίδα της Χίμκι:

«Πράγματι, λάβαμε μία τιμωρία με επιστολή από την Ευρωλίγκα και φυσικά αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και θα πληρώσουμε τα πρόστιμά μας. Αλλά, την ίδια στιγμή δεν έχουμε λάβει απάντηση από την Ευρωλίγκα για το παράπονό μας. Καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα του ματς. Όμως, οι παίκτες, προπονητές, διοίκηση και φυσικά ο κόσμος και οι φίλοι του μπάσκετ θα θέλουν να μάθουν τη γνώμη της Ευρωλίγκας για το τελευταίο επεισόδιο.

Τι ήταν αυτό; Δεν ήταν σωστή η γραμματεία ή η διαιτητική τριάδα; Λάθος διαιτητή; Λάθος της γραμματείας; Μπορεί να ένας διαιτητής να σταματήσει τη ροή του παιχνιδιού; Σύμφωνα με ποιον κανονισμό δεν μέτρησε το τελευταίο μας καλάθι; Λάβαμε χιλιάδες μηνύματα με τη συγκεκριμένη απορία, όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά από όλη την Ευρώπη. Αυτό, μπορεί να συμβεί σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε μία επαγγελματική απάντηση από τους ειδικούς της Ευρωλίγκας, προκειμένου να ξέρουμε τι να κάνουμε σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ποιος, τέλος πάντων, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στο παρκέ και δίνει τις νίκες; Οι παίκτες ή οι διαιτητές;
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x