Euroleague

«Δίπλωσε» τις νίκες επί της Αρμάνι Μιλάνο και έμεινε ζωντανή για τη 10άδα η Ζάλγκιρις!

Πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, η Ζάλγκιρις επικράτησε 87-73 της Αρμάνι Μιλάνο, «διπλώνοντας» τις νίκες επί των Ιταλών και μπαίνοντας γερά στη μάχη των play-in!

Έβαλε... φωτιά στην Ευρωλίγκα και στη μάχη των play-in η Ζάλγκιρις!

Πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο στην φανταστική ατμόσφαιρα της «Ζαλγκίριο Αρένα», οι Λιθουανοί λύγισαν την Αρμάνι Μιλάνο με σκορ 87-73 για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Μετά και το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι «ζευγάρωσε» τις νίκες της επί των Ιταλών, με αποτέλεσμα να τους πιάσουν στο 14-18 και να τους βάλουν από κάτω στη μάχη για την είσοδο στη δεκάδα!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κίναν Έβανς με 20 πόντους, με τους Σάμνερ και Μπουτκεβίτσιους να ακολουθούν με 17 και 13 πόντους αντίστοιχα. Για το σύνολο του Έτορε Μεσίνα, Μίροτις και Νέιπιερ είχαν από 19 και 17 πόντους.


Το ματς:



Με την «καυτή» ατμόσφαιρα της «Ζαλγκίριο Αρένα» να σπρώχνει τους γηπεδούχους, η Ζαλγκίρις μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 10-5 στο 5λεπτο. Στη συνέχεια, η Αρμάνι Μιλάνο βελτίωσε σημαντικά την άμυνά της και με τον Νίκολα Μίροτιτς στην αιχμή του δόρατος πέρασε μπροστά με 13-12 στο 9', κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 για το 17-14.

Αμφότερες οι ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και στη δεύτερη περίοδο, με καμία από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και να χτίσει απόσταση ασφαλείας. Με τους Τονούτ και Νέιπερ να ηγούνται επιθετικά των Ιταλών, η ομάδα του Μιλάνου κρατούσε μια μικρή διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά με 37-35.

Η αντίδραση των Λιθουανών ήρθε στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου με μπροστάρη τον Κίναν Έβανς, ο οποίος είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Έντμοντ Σάμνερ, ανέτρεψαν την κατάσταση, φτάνοντας ακόμα και στο +8 για το 56-48 στο 28'. Τέσσερις προσωπική πόντοι του Μίροτιτς και δύο βολές του Βόιγκντμαν στο φινάλε, επέτρεψαν στην Αρμάνι να μειώσει στο 59-54 του δεκαλέπτου.


Με την ψυχολογία στα ύψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Βρίσκοντας πολλές λύσεις κοντά, αλλά και μέσα από τη ρακέτα, η Ζάλγκιρις ανέβαζε σταθερά τη διαφορά, φτάνοντας ακόμα και στο +13 (81-68) στο 38', με αποτέλεσμα να πάρει πιο εύκολα από ό,τι και η ίδια θα περίμενε το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 87-73.


Τα δεκάλεπτα: 14-17, 35-37, 59-54, 87-73.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x