Euroleague

«Σεληνιασμένος» Έβανς... πάτησε την Μπάγερν Μονάχου και οδηγεί τη Ζαλγκίρις στην οκτάδα!

Με τον Κίραν Έβανς στη... ζώνη του λυκόφωτος (32π.), η Ζαλγκίρις ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου (75-67), με τους Λιθουανούς να «χτυπούν» την πόρτα της οκτάδας στη Euroleague.

Συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις της μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβο επί της Ρεάλ έδωσε η Ζαλγκίρις το βράδυ της Παρασκευής, επικρατώντας πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 75-67 της Μπάγερν Μονάχου στη «Ζαλγκίριο Αρίνα» για την 15η αγωνιστική της Euroleague.

Με τον Κίναν Έβανς στη... ζώνη του λυκόφωτος για ακόμα ένα βράδυ στη φετινή σεζόν, οι Λιθουανοί, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τους Βαυαρούς.

Νίκη με την οποία η Ζαλγκίρις βελτίωσε το ρεκόρ της στο 8-7, πιάνοντας στην 7η θέση την Εφές. Κορυφαίος για τους νικητές δεν ήταν άλλος από τον Έβανς, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 32 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από κοντά, ο Ουλανόβας με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Για τους φιλοξενούμενους που έπεσαν στο 5-10 και παρέμειναν στη 16η θέση, ξεχώρισαν οι Ουόλντενκαι Ρούμπιτ με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα έξι λεπτά του αγώνα, με την Μπάγερν Μονάχου να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα (11-15). Στη συνέχεια όμως, η Ζαλγκίρις βελτιώθηκε στην άμυνά της, βρήκε ρυθμό στην επίθεση, και με τέσσερα εύστοχα τρίποντα, έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5 και το 26-21.

Οι Γερμανοί με ένα γρήγορο σερί 7-0 πέρασαν εκ νέου μπροστά στο σκορ στις αρχές της δεύτερης περιόδου (26-28 στο 12'). Ωστόσο, ο Κίραν Έβανς των γηπεδούχων ήταν απλά... ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο - το οποίο και τελείωσε με 21 πόντους (!) - με τη Ζαλγκίρις να παίρνει κεφάλι στο σκορ, ανεβάζοντας τη διαφορά μέχρι και στο +10 (42-32), πριν πάει στα αποδυτήρια μπροστά με 44-35.

Με τον Έβανς να συνεχίζει στο δεύτερο ημίχρονο από εκεί που το... άφησε, η Ζαλγκίρις έφερε το ματς στα μέτρα της, επέβαλλε τον ρυθμό της, φτάνοντας ακόμα και στο +14 (60-46), πριν κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 60-48. Μια διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 18 πόντους (72-54 στο 36'), με το τελευταίο χτύπημα της κόρνας να βρίσκει νικητές τους γηπεδούχους με 75-67.

Τέλος, προς το φινάλε της αναμέτρησης υπήρξε μια μικρή ένταση, με τον τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέα Τρινκέρι, να μπουκάρει στο παρκέ και να αποβάλλεται, διαμαρτυρώμενος προς τους διαιτητές για ένα φάουλ.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 44-35, 60-48, 75-67.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x