Euroleague

Πήρε νίκη-θρίλερ κόντρα στην Μπασκόνια και επέστρεψε στην πρώτη οκτάδα η Ζαλγκίρις

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκειά του, η Ζαλγκίρις επικράτησε 79-75 της Μπασκόνια, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες.

Καρδιοχτύπησε, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πολύ δύσκολη εντός έδρας νίκη με 79-75 κόντρα στην Μπασκόνια η Ζαλγκίρις!

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι καθ ‘όλη τη διάρκειά του, οι Λιθουανοί κατάφεραν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις διαδοχικές ήττες κόντρα σε Παναθηναϊκό, Εφές και Παρτιζάν, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 13-11 και ξαναμπαίνοντας στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας.

Από την άλλη, η Μπασκόνια δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας πλέον ίδιο ρεκόρ με την αποψινή της αντίπαλο.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σμιτς (20π, 5 ριμπ.), Ουλανόβας (16π, 5ας.) και Μπραζντέικις (15π.), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Χάουαρντ (15π.), Κότσαρ (12π.) και Γκιεντράιτις (11π, 6 ριμπ.).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και με τον Μάρκους Χάουαρντ να σκοράρει το πρώτο του τρίποντο στην βραδιά, βάζοντας την Μπασκόνια μπροστά με 7-4. Ο Σμιτς έφτασε νωρίς τους 6 προσωπικούς πόντους, ισοφαρίζοντας σε 12-12, ενώ στα τρία τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου δεν είδαμε καλάθι, με τον Μπαϊρούτις να σκοράρει με τη λήξη της, για το 20-18 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Μπραζντέικις σκόραρε τους πρώτους του πόντους στο ματς με τρίποντο, βάζοντας τη Ζαλγκίρις μπροστά με 23-19, με την Μπασκόνια να περνάει μπροστά με 27-26 στο 14’, χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα των Χάουαρντ και Γκιεντράιτις. Οι δύο ομάδες έδιναν έμφαση στην άμυνά τους και καμία τους δεν μπορούσε να δημιουργήσει υπέρ της διαφορά, με τον Κοστέλο να βάζει την Μπασκόνια μπροστά με 42-38, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η Ζαλγκίρις πέρασε μπροστά με 46-44 χάρη σε ένα μικρό σερί 6-2 που δημιούργησε, όμως η Μπασκόνια απάντησε άμεσα, με τον Σεντερκέσκις να κάνει αρχικά το 48-49. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (54-49) με τον Μπραζντέικις να κάνει το 3/3 στα τρίποντα, όμως η Μπασκόνια ισοφάρισε σε 56-56. Ο Ντίμσα με τρίποντο έκανε το 61-58, πριν ο Ρέιστε μειώσει για το 61-60 του τρίτου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι και στην τέταρτη περίοδό του, με τους φιλοξενούμενους να περνούν μπροστά με 67-63, χάρη σε τρεις εύστοχες βολές του Χέιντεγκερ. Μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» πριν τη λήξη οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στο 75-75, ο Χέιζ τάπωσε εντυπωσιακά τον Σεντερκέσκις, αλλά η Ζαλγκίρις έκανε λάθος στην επίθεσή της. Ο Μπουτκεβίτσιους ευστόχησε σε δύο βολές για το 77-75 με 35’’ για το φινάλε, ο Χάουαρντ αστόχησε σε τρίποντο και ο Ντίμσα διαμόρφωσε από την γραμμή το τελικό 79-75.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-42, 61-60, 79-75

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x