Euroleague

«Κατασπάραξε» τη Ζάλγκιρις και… βλέπει Ολυμπιακό η Αναντολού Εφές!

Καμία δυσκολία δεν αντιμετώπισε στην Λιθουανία η Αναντολού Εφές, «έσβησε» κάθε όνειρο της Ζάλγκιρις από την δεύτερη περίοδο και συνεχίζει να πορεύεται ενόψει play-offs.

Μοναδική παράσταση της Αναντολού Εφές στο Κάουνας!

Οι εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν «αέρα» από την έδρα της Ζάλγκιρις με 85-71 σε μία αναμέτρηση που ήταν ανταγωνιστική μονάχα στην πρώτη περίοδο.

Η Εφές ανέβασε το ρεκόρ στο 15-14, ενώ η Ζάλγκιρις είναι στο απογοητευτικό 7-22.

Κορυφαίος παίκτης από τους φιλοξενούμενους ήταν ο Βασίλιε Μίσιτς με 20 πόντους.

Ο μόνος που προσπάθησε από την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ήταν ο Τάιλερ Κάβανο με 22 πόντους.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά, παρατάσσοντας στο παρκέ τα ισχυρά τους σημεία. Η Αναντολού Εφές με κεντρικό σημείο επίθεσης τον Βασίλιε Μίσιτς κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να ελέγχει σχετικά τη ροή της αναμέτρησης. Όμως, η Ζάλγκιρις έμενε κοντά στην αναμέτρηση κυρίως με τον Τζος Νίμπο και το δεκάλεπτο έκλεισε με buzzer-beater τρίποντο του Λούκας Λεκαβίτσιους που έγραψε το 23-19 υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης.

Βέβαια, στο δεύτερο δωδεκάλεπτο η Αναντολού Εφές «πάτησε γκάζι», μέσω της άμυνας της δυσκόλεψε κάθε επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων και ουσιαστικά η διαφορά να κυμαίνεται κοντά σε διψήφια επίπεδα. Το ημίχρονο έκλεισε στο 41-30 για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο για την Εφές στην επανέναρξη, αφού έτρεξε σερί 8-0 και φυσικά, όταν καταλαβαίνει πως είναι στη μέρα της διαλύει κάθε άμυνα. Η διαφορά έφτασε κα στους 24 (32-56), αφού ούτε το time-out του Γιούρι Ζντοβτς δεν άλλαξε τίποτα και η περίοδος έληξε με 65-40.

Επί της ουσίας η αναμέτρηση κρίθηκε στο ξέσπασμα της Εφές στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με την τελευταία περίοδο να εξελίσσεται διαδικαστική για τους φιλοξενούμενους. Η Εφές κράτησε τα ηνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και απέδειξε, όταν πατάει γερά στα πόδια της και βγαίνουν οι ενέργειές της, «εξαιλώνοντας» κάθε αντίπαλο. Ο αγώνας έληξε με 85-71.

Δωδεκάλεπτα: 19-23, 30-41, 40-65, 71-85

Η στατιστική της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x