Euroleague

«Κατάπιε» την Εφές και έπιασε τετράδα η Ζενίτ!

Χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, η Ζενίτ επικράτησε 76-67 της Εφές στην Αγία Πετρούπολη, ανεβαίνοντας - έστω και προσωρινά - στην τέταρτη θέση της Euroleague.

Την επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις της στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Ζενίτ, με τους Ρώσους να επικρατούν πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 76-67 της Εφές στην Αγιά Πετρούπολη και να προσπερνούν - έστω και προσωρινά - τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Χάρη στο εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο που πραγματοποίησε, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έφτασε τις 13 νίκες στη σεζόν (13-7), αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» στο 12-7 με παιχνίδι λιγότερο.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Άλεξ Πόιθρες, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 21 πόντους (9/11 διπ.) και 9 ριμπάουντ, ενώ σημαντικές λύσεις προσέφεραν οι Τζόρνταν Μίκι και Μπίλι Μπαρόν με 11 πόντους ο κάθε ένας.

Για την πρωταθλήτρια Ευρώπης αυτή ήταν η τρίτη της ήττα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, παραμένοντας στην όγδογη θέση με το ρεκόρ της να πέφτει στο 10-11. Εκείνος που ξεχώρισε για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Βασίλιε Μίτσιτς με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, έχοντας πάντως και 7 (!) λάθη.

Το ματς:


Καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση για την Εφές που με σύμμαχο την άμυνά της προηγήθηκε 6-3 στο πρώτο τετράλεπτο. Μετά τη νωθρό της εκκίνηση στο ματς, η Ζενίτ έτρεξε ένα γρήγορο 9-0 για το 12-6 στο (6'). Σιμόν και Μπομπουά όχι μόνο «ροκάνισαν» τη διαφορά για τους Τούρκους, αντιθέτως έκλεισαν την Εφές στο +1 (17-18) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί όπου το προβάδισμα άλλαξε χέρια συνολικά έξι φορές. Με τους Μοερμάν και Μίσιτς να βρίσκουν εύκολα τον δρόμο προς το ρωσικό καλάθι, οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν 36-32 στο 19', όμως τα καλάθι των Καράσεφ και Πόιθρες έστειλαν τη Ζενίτ στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (37-36).

Η σκληρή άμυνα των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με την αστοχία και τα πολλά λάθη της Εφές, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ζενίτ στην τρίτη περίοδο, βάζοντας γερές βάσεις για το ροζ φύλλο. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι δέχθηκαν μόνο έξι πόντους στο δεκάλεπτο (!), ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή (54-42).

Με τους Πόιθρες και Μίκι να ηγούνται της προσπάθειας, η Ζενίτ έφτασε ακόμα και στο +17 (65-48 στο 35'), καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Το μόνο που κατάφερε η Εφές ήταν να μειώσει μέχρι τους επτά πόντους (72-65 και 74-67), με το τέλος του αγώνα να βρίσκει τη Ζενίτ νικήτρια με 76-67.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-36, 52-42, 76-67

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Εφές: 76-67

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Εφές: 76-67

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x