Euroleague

«Άλωσε» την Αγία Πετρούπολη η υπερηχητική Βαλένθια!

Η Βαλένθια επικράτησε εκτός έδρας 91-62 της Ζενίτ για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έβαλε φωτιά στην «κούρσα» για τα playoff.

Με μια φανταστική εμφάνιση, η Βαλένθια διέλυσε την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη (91-62) για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στην οκτάδα!

Οι Ισπανοί (14-12) στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστικοί, απέναντι στους απογοητευτικούς Ρώσους (15-10) που με την εικόνα τους στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο, εμφάνισαν τις αδυναμίες τους που ίσως τους κοστίσουν στη δύσκολη συνέχεια.

Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού αναδείχθηκε ο εξαιρετικός για ακόμη μια φορά Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (19π.), ενώ για τους ηττημένους ο Άλεξ Πόιθρες σημείωσε 12 πόντους.



Το ματς

Η Βαλένθια ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με μπροστάρηδες τους Κάλινιτς και Ντούμπλιεβιτς, αποκτώντας από νωρίς προβάδισμα με +7 (4-11). Οι γηπεδούχοι πλησίασαν χάρη στον Πάνγκος (13-15), όμως οι Ισπανοί ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με τις βολές του Πρέπελιτς και τα καλάθια του Γουίλιαμς (19-22).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν μακράν το πιο ισορροπημένο στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν σχετικά καλά ποσοστά ευστοχίας σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες καμία να μην μπορεί να αποσπαστεί στο σκορ. Ο Ντούμπλιεβιτς έγινε διψήφιος από νωρίς (12π.) και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με +3 (41-44).

Στην τρίτη περίοδο η Βαλένθια ήταν απλά εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση. Οι Γουίλιαμς, Κάλινιτς αλλά και ο Ντούμπλιεβιτς «κουβάλησαν» στο σκοράρισμα, την στιγμή που η Ζενίτ έμεινε μόλις στους εννέα πόντους. Το επιμέρους 9-18 του δεκαλέπτου, έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να στείλουν την διαφορά στο +12 (50-62)!



Με την… ψαλίδα να έχει ανοίξει και μόλις 10 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, οι Ρώσοι ήταν σαν να πέταξαν λευκή πετσέτα. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων έκαναν ότι ήθελαν στην Αγία Πετρούπολη, με την διαφορά να εκτοξεύεται στο +29 (62-91).





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x