Στην πίεση που είχαν οι παίκτες του για τη νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις επικέντρωσε την εξέλιξη της αναμέτρησης με τους Λιθουανούς, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο «δράκος» θεώρησε ενδιαφέρον και συναρπαστικό το παιχνίδι και έκρινε πως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μεγάλη προσπάθεια, "ανατρέποντας" δυο φορές τη διαφορά. Πιστεύει πως η τεράστια υπομονή των παικτών του ανέδειξε τον τελικό νικητή. Ζήτησε από τους παίκτες του να μην επηρεαστούν από τη διαφορά, ώστε να την "ανατρέψουν". Θεωρεί πως η αλλαγή τρόπου παιχνιδιού κουράζει ψυχολογικά και σωματικά. Πιστεύει πως ο κόσμος μπήκε στη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο ίδιος. Από την πλευρά του, ο Ριμάνας Γκρίγκας έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, που ήθελε περισσότερο το ματς. Θεώρησε «σκληρό» το ματς και πιστεύει πως έλειψε η τύχη από την ομάδα του στο τέλος. Σχολίασε πως η επιθετική άμυνα και οι αλλαγές των «ερυθρόλευκων» τους έχουν βελτιώσει αγωνιστικά.
Αναλυτικά:
Παναγιώτης Γιαννάκης: «Νομίζω ότι ο κόσμος είδε ένα ακόμα ενδιαφέρον παιχνίδι. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, για να βελτιώσουν την αγωνιστική συμπεριφορά τους. Δυο φορές "ανατρέψαμε" το σκορ, σ’ ένα παιχνίδι που είχαμε πίεση για να το κερδίσουμε. Στο Τop-16, σε όλα τα παιχνίδια, η νίκη από την ήττα είναι πολύ κοντά. Στο τέλος του αγώνα τα παιδιά είχαν μεγάλη υπομονή και «διάβασαν» σωστά το παιχνίδι. Αυτό θέλουμε να βελτιώσουμε και να έχουμε υπομονή, ακόμα κι όταν δεχόμαστε εξωπραγματικά καλάθια. Ακόμα κι αν χάναμε, τα ίδια θα έλεγα στα παιδιά στα αποδυτήρια. Είναι σημαντικό από το κάθε παιχνίδι να κρατάς πράγματα για το μέλλον. Προσπαθούμε να μάθουμε να μην επηρεαζόμαστε από το σκορ κι αυτός είναι ο λόγος που σήμερα "ανατρέψαμε" το παιχνίδι.
Το ματς θύμισε λίγο από τα παιχνίδια της Εθνικής, είχαμε αλλαγές στο σκορ στο τέλος και στον τρόπο που άλλαζαν όλα. Όταν ένας άνθρωπος αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού του, κουράζεται και σωματικά και πνευματικά. Τα παιδιά δείχνουν διάθεση και αρχίζουν να κάνουν υπομονή, μετά το λάθος. Το σημαντικό, μετά το λάθος, είναι η επόμενη φάση να είναι επιτυχημένη, σύμφωνα με το ταλέντο σου. Δε γίνεται κάποιος αλλαγή, λόγω λάθους ποτέ, αλλά μόνο για λόγους τακτικής ή αν είναι εκνευρισμένος. Το σημαντικό είναι, ότι, σήμερα, ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε».
Ριμάντας Γκρίγκας: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν μια μεγάλη «μάχη». Ήταν σημαντικό ματς, πιο πολύ για τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα κλειστό και «σκληρό» παιχνίδι και δεν είχαμε τύχη στο τέλος. Έγιναν πολλές αλλαγές στον Ολυμπιακό. Πλέον, θέλει να ελέγχει τον ρυθμό και παίζει επιθετική άμυνα, κάτι που δεν έκανε πριν».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






