Τις εκτιμήσεις του για το final-8 του ULEB CUP και τις προσδοκίες του για τις προοπτικές της Ντιναμό Μόσχας σε αυτήν τη διοργάνωση, εξέφρασε, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής, ο Αντώνης Φώτσης. Ο «μπάτμαν» τόνισε πως, άπαντες στο «στρατόπεδο» των Μοσχοβιτών, θέλουν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2006, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό του Σαρλερουά, εναντίον του Άρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος ισχύει ο θεσμός του final-8, το οποίο θα διεξαχθεί στο Τορίνο, από τις 10 έως τις 13 Απριλίου.
«Πιστεύω ότι η σεζόν ήταν αρκετά καλή, αφού πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο, που ήταν η πρόκριση στο final-8 του ULEB CUP. Πριν από έναν μήνα, αποκλειστήκαμε από τον τελικό του Κυπέλλου Ρωσίας. Αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα, όμως τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε για να κατακτήσουμε ξανά το τρόπαιο», επισήμανε ο Έλληνας φόργουορντ.
Ο διεθνής παίκτης, όντας από τους εμπειρότερους στο φετινό ULEB CUP, καθώς έχει συμμετάσχει σε δύο τελικούς της διοργάνωσης (Ρεάλ 2004, Ντιναμό 2006), κλήθηκε να σχολιάσει το νέο σύστημα για την ανάδειξη του τροπαιούχου. « Μέχρι το 2007 είχαμε έναν μονό τελικό, αλλά τώρα οι ομάδες πρέπει να δώσουν τρία παιχνίδια για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Δεν είναι η πρώτη μου φορά σε final-8, αφού έπαιξα και στο ισπανικό Κόπα ντελ Ρέι (Κύπελλο Ισπανίας). Η πιο ικανή ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο. Κάθε χρονιά, το επίπεδο της διοργάνωσης γίνεται όλο και καλύτερο, όλο και δυνατότερο. Αρκετές ομάδες από το ULEB Cup θα μπορούσαν να σταθούν στην Ευρωλίγκα».
Όσον αφορά το δικό του ρόλο φέτος στην Ντιναμό, υπό τις οδηγίες του Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού δήλωσε πως: «Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα, αισθανόμουν πως είχαν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου. Οι προπονητές γνωρίζουν τι πρέπει να περιμένουν από μένα και ο Πέσιτς είναι πολύ έμπειρος. Μου επιτρέπει να δείχνω τι μπορώ να κάνω για την ομάδα, χωρίς να με περιορίζει. Είμαι ευχαριστημένος στην Ντιναμό και αισιοδοξώ για την κατάκτηση του τίτλου. Το να κερδίσω το τρόπαιο για δεύτερη φορά με τη ίδια ομάδα, σημαίνει πολλά για μένα, επειδή θα έχουμε πετύχει το μεγάλο μας στόχο. Το "εισιτήριο" για την Ευρωλίγκα σημαίνει πολλά για την ομάδα μου και θα είμαι υπερήφανος, αν τα καταφέρουμε».
Τέλος, απέφυγε να σχολιάσει στις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στα ελληνικά γήπεδα το προσεχές καλοκαίρι και αρκέστηκε στο να αναφερθεί στη ζωή του στη ρωσική πρωτεύουσα. «Είναι η τρίτη μου χρονιά στην Ντιναμό και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να ζω στη Μόσχα. Όλοι χρειάζονται χρόνο για να συνηθίσουν, αλλά, μετά από τρία χρόνια είμαι μια χαρά εδώ».
Επιμέλεια: Δημήτρης Τσίκας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






