Ευρώπη

Η μπίλια στο… κόκκινο

Πολύ καλή για τον Ολυμπιακό, «ζόρικη» για τον Παναθηναϊκό και αναμενόμενα δύσκολη για τον Πανιώνιο είναι η κλήρωση της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στο Βερολίνο, όπου θα διεξαχθεί και το φάιναλ φορ τον προσεχή Μάιο. Οι «ερυθρόλευκοι» στον πρώτο όμιλο θα αντιμετωπίσουν τις Μακάμπι, Μάλαγα, Τσιμπόνα, Λε Μαν και Αβελίνο. Οι «πράσινοι» στον δεύτερο όμιλο θα αναμετρηθούν με Σιένα, Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις, Πρόκομ και Νανσί. Οι «κυανέρυθροι» στον τέταρτο όμιλο θα παίξουν με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρτιζάν, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Στη φάση των «16» προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ. Απευθείας στους ομίλους του Eurocha

Πολύ καλή για τον Ολυμπιακό, «ζόρικη» για τον Παναθηναϊκό και αναμενόμενα δύσκολη για τον Πανιώνιο είναι η κλήρωση της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στο Βερολίνο, όπου θα διεξαχθεί και το φάιναλ φορ τον προσεχή Μάιο. Οι «ερυθρόλευκοι» στον πρώτο όμιλο θα αντιμετωπίσουν τις Μακάμπι, Μάλαγα, Τσιμπόνα, Λε Μαν και Αβελίνο. Οι «πράσινοι» στον δεύτερο όμιλο θα αναμετρηθούν με Σιένα, Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις, Πρόκομ και Νανσί. Οι «κυανέρυθροι» στον τέταρτο όμιλο θα παίξουν με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρτιζάν, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Στη φάση των «16» προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου, η πρώτη αγωνιστική στις 22/23 Οκτωβρίου, ενώ η δέκατη και τελευταία στις 10 Ιανουαρίου. Η φάση των «16» (Top-16) θα αρχίσει στις 28 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαρτίου. Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά (24/3-8Απριλίου). Η πρόκριση στο φάιναλ φορ κρίνεται στις τρεις νίκες (και όχι στις δύο όπως μέχρι τώρα), με τα δύο πρώτα ματς να διεξάγονται στην έδρα της ομάδας με πλεονέκτημα έδρας.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

A' ΌμιλοςΒ' ΌμιλοςΓ' ΌμιλοςΔ' Όμιλος
ΜακάμπιΣιέναΤάουΤΣΣΚΑ
ΟλυμπιακόςΜπαρτσελόναΦενέρ/ΟύλκερΠαρτιζάν
ΜάλαγαΠαναθηναϊκόςΡόμαΡεάλ
ΤσιμπόναΖαλγκίριςΟλίμπιαΈφες
ΛεΜάνΠρόκομΜπανταλόναΑρμάνι Μιλάνο
ΑβελίνοΝανσίΆλμπα Πανιώνιος


* «Νέα εποχή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ», είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x