Ευρώπη

Ομπράντοβιτς: «Στόχος μας πάντα η κορυφή»

Με ψυχραιμία αντιμετώπισε την κλήρωση της Ευρωλίγκας, που έφερε τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο όμιλο, αντιμέτωπο με Σιένα, Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις, Πρόκομ και Νανσί, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Με ψυχραιμία αντιμετώπισε την κλήρωση της Ευρωλίγκας, που έφερε τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο όμιλο, αντιμέτωπο με Σιένα, Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις, Πρόκομ και Νανσί, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

«Είναι ξεκάθαρο και το αντιληφθήκαμε πέρυσι, πως η φάση των "16" και τα προημιτελικά έχουν μεγαλύτερη σημασία από ό,τι η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας, συνεπώς θα πρέπει να επιδείξουμε προσοχή σε κάθε ματς ξεχωριστά. Είναι πολύ νωρίς για να αξιολογήσουμε τις ομάδες, αφού δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τα ρόστερ τους, αλλά στόχος του Παναθηναϊκού είναι πάντα η κορυφή, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στην Ευρωλίγκα», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας και πρόσθεσε: «Έχουμε καλή ομάδα και είμαι αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων μας. Περιμένω από τους φιλάθλους μας να δημιουργούν καλή ατμόσφαιρα και να μας συμπαραστέκονται, προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, δήλωσε: «Κάθε κλήρωση έχει τα δικά της μυστικά και δυσκολίες. Δεν υπάρχουν σε αυτή τη διοργάνωση εύκολες και δύσκολες ομάδες, αφού όλες θέλουν σεβασμό. Εμείς ξεκινάμε κάθε χρόνο με τους ίδιους στόχους σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, την κατάκτηση όλων των τίτλων και δεν είναι δυνατό να συμβεί κάτι διαφορετικό και φέτος», ενώ ο Νίκος Χατζηβρέττας τόνισε: «Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση, αφού όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες και θέλουν προσοχή. Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει η δική μας ομάδα, να προετοιμαστούμε καλά χωρίς προβλήματα και να είμαστε έτοιμοι όταν έλθει η στιγμή να αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Ακόμη πάντως είναι νωρίς για προγνωστικά, αφού δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες, φυσικά οι στόχοι μας είναι πάντα ίδιοι κάθε χρονιά, να πάρουμε όλους του τίτλους και φυσικά και την Ευρωλίγκα».

Ο Νίκος Χατζηβρέττας, από την πλευρά του, τόνισε πως: "Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση, αφού όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες και θέλουν προσοχή. Μεγαλύτερη σημασία, όμως έχει η δική μας ομάδα, να προετοιμαστούμε καλά, χωρίς προβλήματα και να είμαστε έτοιμοι, όταν έρθει η στιγμή να αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Ακόμη, πάντως, είναι νωρίς για προγνωστικά, αφού δε ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες, φυσικά οι στόχοι μας είναι πάντα ίδιοι κάθε χρονιά, να πάρουμε όλους του τίτλους και, φυσικά και την Ευρωλίγκα".

Ο Τάσος Στεφάνου τόνισε πως: "Δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι όμιλοι, όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Αυτό που χρειάζεται, είναι να είσαι συγκεντρωμένος, ώστε να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα".

Ο προπονητής της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζάνι, είπε: «Είμαστε σε ένα δύσκολο γκρουπ, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό σε μία τόσο δυνατή διοργάνωση. Η μεγάλη διαφορά είναι η αλλαγή του συστήματος. Θα υπάρχουν λιγότεροι αντίπαλοι και θα πρέπει οι ομάδες να είναι έτοιμες νωρίς. Τα περιθώρια για να διορθώσεις τα λάθη σου θα είναι μικρότερα, γι’αυτό έχει σημασία να είσαι συγκεντρωμένος για το πρώτο ματς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x