Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διακριθεί στην περυσινή Ευρωλίγκα, όντας πρωταθλητής Ευρώπης και, σίγουρα ο αποκλεισμός του, μόλις, από τη δεύτερη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, προξένησε έκπληξη στους φίλους του μπάσκετ. Έτσι, το αφιέρωμα του επίσημου site της Ευρωλίγκας στους νταμπλούχους Ελλάδος τη Δευτέρα, θεωρεί επιβεβλημένη την προσπάθεια επανάκτησης της κορυφής στην Ευρώπη.
«Αν και πολλές ομάδες, από αυτές που θεωρούνται δυνατές στην Ευρωλίγκα, έχουν ενισχυθεί, θα ήταν τραγικό λάθος να μην υπολογίσει κάποιος τον Παναθηναϊκό στους διεκδικητές του τίτλου. Ο Ομπράντοβιτς, όχι μόνο έχει και πάλι, πολλούς από τους παίκτες, με τους οποίους κατέκτησε τον τίτλο το 2007, αλλά έχει προσθέσει σε αυτούς τον Πέκοβιτς, τον ‘Σάρας’, τον Σπανούλη και τον Φώτση, για να γίνει η ομάδα του, απλά, πολύ καλύτερη. Οι `πράσινοι` διαθέτουν όλο το `πακέτο`: Ταλέντο, εμπειρία, τη νοοτροπία του νικητή, παράδοση. Πάνω από όλα, όμως διαθέτουν έναν "πεινασμένο" προπονητή, που θέλει να συνεχίσει να ξαναγράφει την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε συλλογικό επίπεδο», ήταν οι πρώτες αναφορές στο «τριφύλλι».
Στη συνέχεια, αναφέρεται πως: «Ο Παναθηναϊκός θέλει να ‘σβήσει’ τις μνήμες τις περυσινής απογοητευτικής χρονιάς στην Ευρωλίγκα. Είναι κάτι, που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα γνωρίζει πολύ καλά πως να χρησιμοποιήσει ως κίνητρο, πλέον, για τους παίκτες του, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Οι ‘πράσινοι’ προσέθεσαν στο έμψυχο δυναμικό τους σημαντικούς παίκτες, όπως τον Νίκολα Πέκοβιτς, που κυριαρχεί από τη θέση του σέντερ, τον Ντρου Νίκολας, έναν δεινό σκόρερ και τον Ντούσαν Κέτσμαν, που δίνει λύσεις. Έφεραν πίσω τον Αντώνη Φώτση, δίπλα σε μια ήδη πολύ δυνατή "γραμμή", που περιλαμβάνει τον τρεις φορές κάτοχο της Ευρωλίγκας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον τέσσερις φορές καλύτερο αμυντικό της Ευρωλίγκας, Δημήτρη Διαμαντίδη και δύο παίκτες μέλη της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, τον Μάικ Μπατίστ και τον Βασίλη Σπανούλη. Ο μοναδικός στόχος είναι να δουν όλοι τον αρχηγό, Φραγκίσκο Αλβέρτη, να σηκώνει και πάλι το τρόπαιο της διοργάνωσης στο Βερολίνο, στις 3 Μαϊου 2009».
Για το τέλος, ακολουθεί η παρουσίαση των «πράσινων» παικτών. «Ο Γιασικεβίτσιους είναι ‘ατρόμητος στρατηγός’ στο γήπεδο, με εκπληκτική πάσα, πολύ καλό μακρινό σουτ και το ένστικτο του `δολοφόνου`, μπορεί να ηγηθεί της ομάδας. Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου στην περιφέρεια, αλλά και μια αξιόπιστη λύση επιθετικά, με πολύ καλή δυνατότητα στον χειρισμό της μπάλας. Ο Σπανούλης προσφέρει μοναδική ικανότητα στο ‘ντράιβ’. Φανταστείτε ότι δε θα είναι καθόλου παράξενο να τους δούμε και τους τρεις, ταυτόχρονα, στο γήπεδο. Ο Νίκολας, κάτοχος του τροπαίου ‘Αλφόνσο Φορντ’, για τον πρώτο σκόρερ της περυσινής διοργάνωσης, είναι ικανός να δημιουργήσει τα δικά του σουτ. Ο Κέτσμαν έρχεται από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με τη φανέλα της Παρτιζάν, βοηθώντας στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το Τοπ16. Προσφέρει σουτ, άμυνα, διάρκεια και εμπειρία. Ο Νίκος Χατζηβρέττας είναι, πάντα, ένας παίκτης-‘κλειδί’ για τον Ομπράντοβιτς και είναι εκεί για να προσφέρει, ό,τι χρειαστεί η ομάδα.
Ο Στράτος Περπέρογλου είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, που ξεπέρασε την περίοδο προσαρμογής και είναι έτοιμος να δει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ως σμολ φόργουορντ. Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για τον Ντούσαν Σάκοτα, που ειδικεύεται στα σουτ τριών πόντων και επέστρεψε, μετά από μια χρονιά, που είχε δοθεί ως δανεικός. Ο θρυλικός φόργουορντ, Φραγκίσκος Αλβέρτης, επιστρέφει, για τη 19η χρονιά του στα πράσινα και, για μια ευκαιρία, να κατακτήσει τον πέμπτο του τίτλο στην Ευρωλίγκα, που θα τον φέρει στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα. Ο Φώτσης, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, θα προσφέρει με τα αθλητικά του προσόντα, το καλό σουτ και την ικανότητά του στο ‘ένας εναντίον ενός’. Ο Πέκοβιτς είναι μια δύναμη της φύσης, ένας σέντερ με φυσική δύναμη, που δουλεύει πολύ καλά στα πόδια και έχει ικανότητες να ποστάρει. Ο Μπατίστ προσδίδει επιθετικότητα, διάρκεια και δύναμη. Η ικανότητά του στο σουτ από μεσαία απόσταση, του επιτρέπει να βρίσκεται στο παρκέ, μαζί με τον Πέκοβιτς, δημιουργώντας έναν ‘θανατηφόρο’, για τους αντιπάλους, συνδυασμό. Ο έμπειρος Κώστας Τσαρτσαρής είναι ο άλλος ψηλός, με πολύ καλό μακρινό σουτ, αλλά και ικανότητα να ποστάρει, διανθισμένα αυτά με ένα πολύ αποτελεσματικό τζαμπ χουκ. Σε αυτούς προστέθηκε και ο νεαρός γκαρντ, Δημήτρης Βεργίνης, που έρχεται να προσδώσει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






