Ο Πανελλήνιος θέλει χρόνο για να μπορέσει να "χτίσει" μια ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπως δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος, μετά από το παιχνίδι της Τρίτης απέναντι στο Μαρούσι, για την έκτη αγωνιστική της φάσης των «16» του Euro Cup. «Είναι ευχάριστο που αγωνιστήκαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη. Η σταθερότητα των ομάδων στην Ευρώπη "χτίζεται" χρόνο με τον χρόνο και ευελπιστώ, την επόμενη χρονιά, να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί», τόνισε ο τεχνικός των «Ολυμπιονικών».
Αναλυτικά, οι δηλώσεις:
Ηλίας Ζούρος: «Πρώτα απ όλα θέλω, να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτήν τη νίκη. Οι περισσότεροι έλεγαν ότι το παιχνίδι είναι αδιάφορο, αλλά δε συμφωνώ, δεν υπάρχει παιχνίδι αδιάφορο. Η δουλειά μας είναι να παίζουμε μπάσκετ και να βελτιωνόμαστε. Δουλεύουμε σκληρά και τώρα κοιτάμε τη συνέχεια, καθώς έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, με αντίπαλο τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Μαρούσι και στον προπονητή του. Τόσο εμείς, όσο και το Μαρούσι, ήμασταν σε έναν δύσκολο όμιλο και παλέψαμε όλα τα ματς. Είναι ευχάριστο που βρεθήκαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη. Η σταθερότητα των ομάδων στην Ευρώπη "χτίζεται" χρόνο με τον χρόνο και ευελπιστώ, την επόμενη χρονιά, να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί».
Από την πλευρά του, ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε πως: "Ξεκινήσαμε καλά, αλλά παρουσιάσαμε πρόβλημα στα εκτός έδρας ματς. Βρεθήκαμε στον όμιλο με ομάδες, που είναι υψηλού επιπέδου Ευρωλίγκας και όχι Euro Cup και, οι οποίες, μέσα στην έδρα τους είναι ακόμα πιο δυνατές. Ισως, αν ήμασταν καλύτεροι με την Ντιναμό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, Υπάρχει μία απόσταση, αλλά στο κρίσιμα ματς οι παίκτες πρέπει να βγάζουν το προσωπικό ταλέντο τους και να δίνουν ώθηση στην ομάδα. Στην Ντιναμό και στην Κίμκι συνέβη αυτό, κυρίως στην έδρα τους. Ισως, όμως, έλειπε και η εμπειρία. Οταν δεν έχεις στόχους, είναι δύσκολο να πείσεις τους παίκτες να βάλουν στόχο. Θέλαμε να παίξουμε κάτι καλύτερο, αλλά και λόγω διακοπής, το μυαλό των παικτών ήταν αλλού. Εκ των πραγμάτων, προσπαθήσαμε να δώσουμε χρόνο σε άλλους παίκτες, από τη στιγμή που οι βασικοί δεν ήταν στο κλίμα και να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε πιο κοντά μας, ενόψει των επόμενων ματς του πρωταθλήματος".
Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής, Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






