Ευρώπη

«Βασίλισσα» ήταν η Μπαρτσελόνα

Ποιο ντέρμπι; Η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Βισταλέγκρε» με 79-57 στο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής και αύξησε τη διαφορά της από τη «βασίλισσα». Το τελικό σκορ αποτυπώνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και την κυριαρχία της «Μπάρτσα». Μάλιστα αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των Καταλανών στην έδρα της Ρεάλ. Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο με 18 πόντους και 7 ασίστ καθώς και ο Φραν Βάσκεθ με 16 πόντους

Ποιο ντέρμπι; Η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Βισταλέγκρε» με 79-57 στο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής και αύξησε τη διαφορά της από τη «βασίλισσα».

Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, που έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Ρέγες, Χάνσεν και Γιουλ, προηγήθηκε με 11-8 στο ξεκίνημα, αλλά το 0-9 σερί που ακολούθησε έδειξε τι θα επακολουθούσε. Οι πρωταθλητές κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ και η διαφορά συνεχώς αυξανόταν, φτάνοντας και στο +21 λίγο πριν το ημίχρονο. Η Ρεάλ προσπάθησε να πλησιάσει κι ΄φτασε στο -16 (38-54), αλλά ένα 0-12 έβαλε τέλος στις όποιες φιλοδοξίες της φέρνοντας τη διαφορά στο +28 (38-66).

Το τελικό σκορ αποτυπώνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και την κυριαρχία της «Μπάρτσα». Μάλιστα αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των Καταλανών στην έδρα της Ρεάλ. Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο με 18 πόντους και 7 ασίστ καθώς και ο Φραν Βάσκεθ με 16 πόντους.

Δεκάλεπτα: 14-21, 25-43, 40-66, 57-79

Ρεάλ Μαδρίτης: Πριγκιόνι, Λαβρίνοβιτς 19, Καουκένας 8, Βελίτσκοβιτς 2, Γκαρμπαχόσα 10, Βιδάλ, Ντάσιτς 11, Μπούλοκ 7.

Μπαρτσελόνα: Μπαζίλε 2, Τρίας, Ρούμπιο 18 (7 ασίστ), Ναβάρο 10, Βάσκεθ 16, Εντόνγκ 4, Μόρις 3, Σάντα 4, Λόρμπεκ 7, Μάικλ 8, Γκριμάου 7.

Με καλάθι του Κλέι Τάκερ στην εκπνοή η Μπανταλόνα επικράτησε της Ουνικάχα στη Μάλαγα με 78-76 για τη 14η αγωνιστική της ACB Liga. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 33 πόντους με 8/11 τρίποντα οδηγώντας την ομάδα της Βαρκελώνης στην ένατη νίκη της. Για τη Μαλάγα, που γνώρισε την όγδοη ήττα της, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 14 πόντους (2/2 βολές, 6/12 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 6 ριμπάουντ σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Στη δεύτερη θέση με 11 νίκες σκαρφάλωσε η Κάχα Λαμποράλ, που νίκησε δύσκολα στην έδρα της την Καχασόλ με 73-66 έχοντας κορυφαίο τον Μίρζα Τελέτοβιτς με 26 πόντους. Η Ομπραντόιρο του Κώστα Βασιλειάδη έχασε με 82-75 από την Αλικάντε, με τον Έλληνα σούτινγκ γκαρντ να έχει 4 πόντους (1/2 βολές, 0/1 δίποντο, 1/8 τρίποντα) σε 23 λεπτά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Μούρθια-Γκραν Κανάρια 86-83
Μπρουέσα-Εστουντιάντες 86-74
Αλικάντε-Ομπραντόιρο 82-75
Ουνικάχα Μάλαγα-Μπανταλόνα 76-78

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Κάχα Λαμποράλ-Καχασόλ 73-66
Μανρέσα-Βαγιαδολίδ 73-82
Φουενλαμπράδα-Γρανάδα 76-83
Μπιλμπάο-Βαλένθια 79-80
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 57-79

Η Βαθμολογία της ACB Liga

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x