Ευρώπη

Το πρώτο βήμα για το Παρίσι

Να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και αξιοποιώντας το απόρθητο ΣΕΦ, να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Παρισιού, θέλει απόψε ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Πρόκομ, για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας (22:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΣΚΑΪ). Πρόβλημα με Βούιτσιτς, αλλά μάλλον θα παίξει. Πρώτα ματς και στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ και Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτιζάν.

Να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και αξιοποιώντας το απόρθητο ΣΕΦ, να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Παρισιού, θέλει απόψε ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Πρόκομ, για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας (22:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΣΚΑΪ). Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στους Πολωνούς, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και στο παρκέ για να φτάσουν στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι δύο νίκες στο ΣΕΦ, στο αποψινό ματς και σε αυτό της Πέμπτης που ακολουθεί, είναι το πρώτο ζητούμενο για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του, που θα ήθελαν να καθαρίσουν με… σκούπα (3-0) τη σειρά. Ο τεχνικός των Πειραιωτών αναμένεται να έχει και τον Νίκολα Βούιτσιτς στη διάθεσή του, παρότι ο Κροάτης σέντερ τη Δευτέρα έκανε ατομικό πρόγραμμα, λόγω μίας γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρεί.

Ο έλεγχος του ρυθμού, ο περιορισμός των Αμερικανών της πολωνικής ομάδας, ιδιαίτερα των Λόγκαν και Γουντς, αλλά και η αξιοποίηση της υπεροπλίας κάτω από τα καλάθια, είναι το κλειδί για την επικράτηση των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι φέτος μετρούν οκτώ νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς, ενώ δεν έχουν χάσει σε ευρωπαϊκό ματς στο ΣΕΦ από τις 15 Ιανουαρίου του 2009, όταν ηττήθηκαν σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς από τη Λε Μαν. Έκτοτε ο Ολυμπιακός μετρά 13 συνεχείς νίκες.

Τα εισιτήρια του αγώνα παρουσιάζουν από χθες μεγάλη ζήτηση, αλλά είναι ακόμη άγνωστο αν το φαληρικό κλειστό θα είναι κατάμεστο. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ισπανοί Χοσέ Αρτεάγκα, Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ και ο Κροάτης Σρέτεν Ράντοβιτς. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 21:00, ενώ εν συνεχεία η σειρά θα μεταφερθεί στην Πολωνία.

Τα άλλα ζευγάρια

Στη μάχη των προημιτελικών ρίχνονται απόψε και άλλες έξι ομάδες. Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού-εφόσον φυσικά αποκλείσει την Πρόκομ-στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα προκύψει από το ζευγάρι της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Παρτιζάν, που κοντράρονται στη «Nokia Arena» του Ισραήλ στις 21:00. Η ομάδα του Πίνι Γκέρσον, με σύμμαχο τον κόσμο, θα προσπαθήσει να πάρει προβάδισμα απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης, η οποία έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες της.

Στις 19:15 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στην Ούνιξ Καζάν, υποδέχεται την Κάχα Λαμποράλ. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στην πρώτη φάση, έχοντας καθεμία από μία νίκη στην έδρα της άλλης. Για τους Βάσκους επανεμφανίζεται ο Τιάγκο Σπλίτερ, ο οποίος έπαιξε το Σάββατο στην εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα, για το πρωτάθλημα και παρουσιάστηκε επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Τέλος, στις 22:00 η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί στον ισπανικό εμφύλιο τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Καταλανούς να έχουν αίσθημα υπεροχής απέναντι στη «βασίλισσα», την οποία έχουν ήδη κερδίσει τρεις φορές φέτος, στο Σούπερ Καπ (86-82), στον τελικό του Κυπέλλου (80-61) και στο πρωτάθλημα εκτός έδρας (79-57).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x