Ευρώπη

Άνετος, ωραίος και Παριζιάνος!

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Πρόκομ να τον αμφισβητήσει ξανά. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 86-70 των Πολωνών, έκαναν το 3-1 και προκρίθηκαν στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Παρίσι. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία των Πειραιωτών σε Φάιναλ Φορ και έκτη συνολικά στην ιστορία τους. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες για ακόμη ένα ματς στη σειρά ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Πρόκομ να τον αμφισβητήσει ξανά. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος επικράτησαν με 86-70 των Πολωνών, έκαναν το 3-1 και προκρίθηκαν στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Παρίσι. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία των Πειραιωτών σε Φάιναλ Φορ και έκτη συνολικά στην ιστορία τους. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες για ακόμη ένα ματς στη σειρά ο Μίλος Τεόντοσιτς. Σπουδαία εμφάνιση και από τους Τσίλντρες, Κλέιζα και Σχορτσανίτη.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι όπως είχε ξεκινήσει και το πρώτο ματς της σειράς. Οι Πολωνοί εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των «ερυθρολεύκων» και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και προηγήθηκαν με 7-0. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος, όμως, αντέδρασαν άμεσα και με σερί 9-0 πέρασαν μπροστά 9-7. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, οι Πειραιώτες δεν κοίταξαν πίσω ξανά.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη παίζοντας εκπληκτική άμυνα πέρασαν μπροστά με 21-15 και όσο περνούσε η ώρα η διαφορά ανέβαινε με γεωμετρική πρόοδο. Το 33-20 ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς, απίστευτης ενέργειας στην άμυνα και απαράμιλλου πάθους.

Ο Μπέβερλι έβγαζε ενέργεια στην άμυνα, Σχορτσανίτης και Τσίλντρες ανέλαβαν τα της επίθεσης και έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν τη διαφορά στο +19 (47-28) για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει τη μισή πρόκριση (50-32). Η Πρόκομ μείωσε σε 56-44, αλλά ο Μίλος Τεόντοσιτς ανέλαβε δράση και με τρίποντα και ασίστ ανέβασε τη διαφορά στο +18 (64-46), ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Όσες φορές, όμως, και αν οι Πολωνοί επέστρεφαν (69-62), οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον Τεόντοσιτς να τους απαντά. Ο Σέρβος πλέι μέικερ με τρίποντο έστειλε τη διαφορά και πάλι στους δέκα (72-62) και το καλάθι και φάουλ του Τσίλντρες έκανε το 75-62 και ουσιαστικά οι Πειραιώτες σφράγισαν το εισιτήριο για το Παρίσι.

Δεκάλεπτα: 20-28, 32-50, 48-66. 70-86

Πρόκομ (Πατσέσας): Σέβεριν, Χάρινγκτον, Λόγκαν 18, Γιάγκλα 4, Λαπέτα 2, Ζαμοϊτσκι 7, Βάρντα 3, Γουντς 16, Μπαρέλ 4, Γιούινγκ 11, Χριτσανιούκ 2.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7, Πεν, Τσίλντρες 22, Βούισιτς 1, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 2, Χαλπερίν, Κλέιζα 14, Μαυροκεφαλίδης 9, Μπέβερλι 4, Τεόντοσιτς 15, Σχορτσανίτης 12.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x