Ευρώπη

Ομπράντοβιτς: «Συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε όσον αφορά τον αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ότι: «Εάν θέλουμε τη νίκη πρέπει μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να προσπαθήσουμε σκληρά στην άμυνα». Από την πλευρά του ο Γιάκα Λάκοβιτς έκανε έκκληση στους φίλους των «πρασίνων» να γεμίζουν το γήπεδο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε τη μαζική στήριξη των φιλάθλων μας, όχι μόνο στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός-ΤΣΚΚΑ, αλλά σε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις μας». Το πρόγραμμα της δεύτερης ααγωνιστικής.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε όσον αφορά τον αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ότι: «Εάν θέλουμε τη νίκη πρέπει μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να προσπαθήσουμε σκληρά στην άμυνα». Από την πλευρά του ο Γιάκα Λάκοβιτς έκανε έκκληση στους φίλους των «πρασίνων» να γεμίζουν το γήπεδο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε τη μαζική στήριξη των φιλάθλων μας, όχι μόνο στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός-ΤΣΚΚΑ, αλλά σε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις μας». Το πρόγραμμα της δεύτερης ααγωνιστικής.

«Μετά από δύο αγώνες χωρίς τους φιλάθλους μας, εξαιτίας της πρόσφατης τιμωρίας της έδρας μας, ο αγώνας κόντρα σε μια δυνατή ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια καλή ευκαιρία για τους οπαδούς μας να έρθουν στο γήπεδο και να υποστηρίξουν τον Παναθηναϊκό. Η ΤΣΣΚΑ έχει κάνει πολλές αλλαγές στη διάρκεια του καλοκαιριού, μεταξύ των οποίων σε παίκτες-«κλειδιά», καθώς και στη θέση του προπονητή. Γνωρίζουμε τον Έτορε Μεσίνα πολύ καλά. Η φιλοσοφία του περιλαμβάνει σκληρή άμυνα, επομένως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Όπως είπα, οι πρωταθλητές Ρωσίας διαθέτουν ομάδα υψηλής ποιότητας και, εάν θέλουμε να παραμείνουμε αήττητοι σε όλες στις διοργανώσεις, στις οποίες λαμβάνουμε μέρος, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην επίθεση και να προσπαθήσουμε σκληρά στην άμυνα» δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, επισήμανε πως «είναι σημαντικό για μία ομάδα να έχει την ίδια φιλοσοφία. Εμείς πήραμε το καλοκαίρι μόνο δύο παίκτες από τους οποίους έχω συνεργαστεί με τον Τομάσεβιτς στην εθνική Σερβίας, ενώ και ο Σπανούλης έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος με τους περισσότερους παίκτες μας. Όλοι θέλουν να αποδείξουν ότι δίκαια κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν υψηλό κίνητρο. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τον τρόπο που παίζουν μέχρι στιγμής».

Όσον αφορά τον κόσμο ο «Ζοτς» ξεκαθάρισε πως: «η φιλοσοφία μας είναι γνωστή. Περιμένουμε την Τέταρτη να δούμε και την φιλοσοφία του κόσμου μας. Το έχω ξαναπεί πως με τους οπαδούς μας κοντά μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.» Ενώ αναφερόμενος στην πιθανή βελτίωση που ίσως χρειάζεται στους νταμπλούχους Ελλάδος τόνισε πως «θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, να μην είμαστε στατικοί στο πέντε εναντίον πέντε, να μην κάνουμε παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και γενικά να προσπαθούμε συνεχώς α αλλάξουμε σε ότι δεν είμαστε καλοί».

Από την πλευρά του ο Γιάκα Λάκοβιτς πρόσθεσε: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι σχεδόν μια καινούρια ομάδα με νέο προπονητή, ο οποίος προσπαθεί να διδάξει στους παίκτες τη φιλοσοφία του. Επομένως, είναι δύσκολο να είναι τέλειοι αυτή την περίοδο και γι΄ αυτό ηττήθηκαν στον αγώνα της πρεμιέρας από τη Σιένα στη Μόσχα. Γνωρίζουμε τον Μεσίνα από την παρουσία του στη Μπενετόν Τρεβίζο και τι ακριβώς θέλει από τους παίκτες του, επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεκλειδώσουμε την άμυνα της ΤΣΣΚΑ. Όσον αφορά την ομάδα μου, περιμένουμε τη μαζική στήριξη των φιλάθλων μας, όχι μόνο στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός-ΤΣΚΚΑ, αλλά σε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ και αυτή η ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός».

Δηλώσεις για την αναμέτρηση έκανε και ο Έτορε Μεσίνα ο οποίος υπογράμμισε: «Φυσικά, δεν θα είναι εύκολο να παίξουμε εκτός έδρας κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα. Η απουσία του Σμόντις κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα. Ο Ματίας είναι ο παίκτης-"κλειδί" για την ΤΣΣΚΑ αυτές τις ημέρες και θα μας λείψει πολύ. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Κάποιος μπορούσε να το δει ξεκάθαρα στον αγώνα με τη Ντιναμό Μόσχας Περιχώρων και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό».

Τέλος, ο Θοδωρής Παπαλουκάς τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, ειδικά μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας. Πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός παίζει πραγματικά πολύ καλά αυτό το διάστημα και διαθέτει βασικά την ίδια ομάδα για τρία χρόνια. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Οι νίκες και οι ήττες αποτελούν μέρος του παιχνιδού, αλλά οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που συνέρχονται γρήγορα μετά από μια ήττα».


Η προϊστορία των αναμετρήσεων:


1981/82 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 83-80 Κύπελο Πρωταθλητριών
1981/82 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 87-73 Κύπελο Πρωταθλητριών
23/11/1994 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 77-70 Κύπελο Πρωταθλητριών
25/01/1995 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 101-77 Κύπελο Πρωταθλητριών
09/04/1996 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 71-81 Ευρωλίγκα (Φάιναλ Φορ)
19/10/2000 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 69-57 Σουπρολίγκα
11/01/2001 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 89-81 Σουπρολίγκα
18/10/2001 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 85-91 Ευρωλίγκα
20/12/2001 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-80 Ευρωλίγκα
26/11/2003 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 58-69 Ευρωλίγκα
28/01/2004 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 75-68 Ευρωλίγκα
10/11/2004 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-85 Ευρωλίγκα
05/01/2005 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 75-72 Ευρωλίγκα
08/05/2005 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 91-94 Ευρωλίγκα (Μικρός Τελικός)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της διοργάνωσης:

1οσ όμιλος

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου

Κλίμαμιο Μπολόνια-ΑΕΚ 21:45 ώρα Ελλάδας

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου

Μπάμπεργκ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα
Στρασμπούρ-Μπενετόν Τρεβίζο
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ταού

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Ταού 2, Μπενετόν 2, Ζαλγκίρις Κάουνας 2, ΑΕΚ 2,
Στρασμπούρ 1, Ολύμπια Λ. 1, Κλίμαμιο Μπολόνια 1, Μπάμπεργκ 1

2ος Ομιλος

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου

Λιέτουβος Ρίτας-Αρμάνι Μιλάνο
Προκόμ Τρεφλ-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 20:45
Εφές Πίλσεν-Μπαρτσελόνα

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Μακάμπι 2, Μπαρτσελόνα 2, Τσιμπόνα 2, Εφές Πίλσεν 2,
Αρμάνι 1, Λιέτουβος Ρίτας 1, Ολυμπιακός 1, Προκόμ Τρεφλ 1

3ος όμιλος


Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 20:45
Ουνικάχα Μάλαγα-Ούλκερ
Ορτέζ-Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου
Μοντεπάσι Σιένα-Παρτιζάν Βελιγραδίου

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Ορτέζ 2, Παναθηναϊκός 2, Ρεάλ Μαδρίτης 2, Μοντεπάσι Σιένα 2,
ΤΣΣΚΑ 1, Ουνικάχα Μάλαγα 1, Ούλκερ 1, Παρτιζάν Βελιγραδίου 1

Επιμέλεια: Γιάννη Ντούζγος, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x