Ευρώπη

«Επεσε» στο τέλος η «Ενωση»

Δεν τα κατάφερε τελικά η ΑΕΚ στη Λιουμπλιάνα. Η «Ενωση» έχασε με 81-72 από την Ολίμπια, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας παράλληλα την τρίτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο ξέμειναν από λύσεις και έχασαν το ροζ φύλλο.

Δεν τα κατάφερε τελικά η ΑΕΚ στη Λιουμπλιάνα. Η «Ενωση» έχασε με 81-72 από την Ολίμπια, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας παράλληλα την τρίτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο ξέμειναν από λύσεις και έχασαν το ροζ φύλλο.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά και η «Ενωση» πήρε ένα μικρό προβάδισμα, χάρη στον Σπύρο Παντελιάδη και με τον Σλάβεν Ρίματς να έχει υποπέσει ήδη σε δύο λάθη, τα οποία στοίχισαν κάποιες επιθέσεις στην ομάδα του Λευτέρη Κακιούση. Οι «κιτρινόμαυορι» έδειχναν να κρατούν τα ηνία στην αρχή της ανάμετρησης και κρατούσαν ένα προβάδισμα ενός-δυο πόντων και στη συνέχεια τεσσάρων, με τον Παντελιάδη να έχει «ζεστό» χέρι. Η συνέχεια ανήκε στον Πελεκάνο, που με τρίποντο έφερε τη διαφορά στο +7. Όμως στη συνέχεια το ξέσπασμα των Σλοβένων, με μπροστάρη τον Μόροβιτς, έφερε τη διαφορά στο –1 και στη συνέχεια ήρθε η ισοφάριση, με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, πήρε το όπλο του ο Παπαϊωακείμ και έδωσε στην ομάδα του ένα προβάδισμα ενός πόντου, ενώ σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλαθι και ο Τζίμι Ολιβερ. Ο σέντερ της ΑΕΚ χρεώθηκε πολύ γρήγορα με δύο φάουλ, ενώ στον αγώνα μπήκε και ο Τσάλμερς. Η Ολύμπια βρήκε τις λύσεις προσωρινά από τον Σέβτσικ, που σημείωσε τέσσερις μαζεμένους πόντους και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα στο σκορ. Ο Κόπενραθ άρχισε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι και η «Ενωση» προσπέρασε ξανά στο σκορ. Ο Καλαμπόκης υπέπεσε γρήγορα σε δυο λάθη και χάλασε δυο επιθέσεις του «δικεφάλου», ο οποίος φαινόταν πως θα πάλευε μέχρι τέλους την αναμέτρηση. Η διαφορά έφτασε στους έξι πόντους για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι πλέον έβρισκαν λύσεις από όλους τους παίκτες τους. Ο Ρίματς έφτασε τα τρία λάθη και δε βοηθούσε κάτω από τα καλάθια, όσο θα περίμενε ο Λευτέρης Κακιούσης. Ο Κόπενραθ όμως βρισκόταν σε πολύ καλή μέρα και έστειλε την ομάδα στα αποδυτήρια με +6.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την «Ενωση» να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα και να καταφέρνει να βρίσκεται μπροστά με δύο πόντους, χάρη στον Κόπενραθ, ο οποίος ήταν ο ηγέτης της ομάδας του στην τρίτη περίοδο και την οδηγούσε εκ του ασφαλούς. Όμως στη συνέχεια ο Τζίμι Ολιβερ πήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί από παντού, μειώνοντας αρχικά στον έναν πόντο και στη συνέχεια ισοφαρίζοντας το ματς, εκμεταλευόμενος και τα λάθη των φιλοξενούμενων, για να κλείσει τελικά η περίοδος στο 53-53.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τους Κόπενραθ και Ολιβερ να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους για τις δύο ομάδες, όμως οι πρωταθλητές Σλοβενίας είχαν περισσότερες επιθετικές επιλογές και κατάφεραν να αποκτήσουν προβάδισμα έξι πόντων. Ένα ξέσπασμα των Ενωσιτών έφερε την ομάδα του Λευτέρη Κακιούση μπροστά με έναν πόντο, χαρη στους Κόπενραθ και Καλαμπόκη, βοηθούμενη και από την αποβολή του Μόροβιτς με πέντε φάουλ. Η αποβολή του Ρανίνκο περιόρισε τις επιθετικές λύσεις του Σμάγκο Σάγκατιν και οι περιφερειακοί της ΑΕΚ βρήκαν τον τρόπο να ξαναπροηγηθούν, προσωρινά όμως, αφού οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις με τους Ολιβερ και Χαλπερίν και κατάφεραν να προηγηθούν με πέντε πόντους και στη συνέχεια με εφτά και ουσιαστικά έδειξαν να «καθαρίζουν» το ματς. Η «Ενωση» δε σημείωσε πόντο στο τελευταίο πεντάλεπτο σχεδόν και λογικό ήταν να πάει η διαφορά στο +9 για την πρωταθλήτρια Σλοβενίας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-20, 32-28, 53-53, 81-72

ΟΛΙΜΠΙΑ: Ντρόμπνιακ 8, Χαλπερίν 10, Ολιβερ 22, Ρίζνιτς 3, Σέβτσικ 9, Εφθίμοφ 10, Μόροβιτς 8, Ντίλαν 6, Ρανίνκο 5.

ΑΕΚ: Παντελιάδης 11, Καλαμπόκης 14, Κόπενραθ 21, Τσάλμερς 3, Μπουρούσης 2, Ρίματς 4, Πελεκάνος 8, Παπαϊωακείμ 5, Χάτζατζ 4.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x