Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, ο Πανελλήνιος επικράτησε 59-54 της Καντού στην Λαμία για την 5η αγωνιστική του Eurocup και κρατάει την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
Μπέιλι, Σκλάβος και Όστοϊτς οι καλύτεροι για την ομάδα της Κυψέλης που περνάει στην επόμενη φάση με νίκη την τελευταία αγωνιστική στην Ολλανδία ή ακόμα και με ήττα αν χάσει η Καντού από την Γαλατασαράι.
Πολύ νευρικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες είχαν άσχημες επιλογές στην επίθεση και κάκιστα ποσοστά ευστοχίας (38% δίπ. 22% τριπ. για τον Πανελλήνιο 43% και 0% τα αντίστοιχα της ιταλικής ομάδας) και ως εκ τούτου καμία από τις δύο δεν μπορούσε να «χτίσει» μια ικανοποιητική διαφορά.
Οι Ιταλοί προηγήθηκαν δύο φορές με 4 πόντους (4-8 και 6-10), ο Πανελλήνιος έκανε ένα σερί 8-0 και με καλάθι του Σκλάβου πήρε προβάδισμα 4 πόντων (14-10) πριν λήξει η περίοδος 14-12.
Το ίδιο κακό μπάσκετ είχαμε και στην δεύτερη περίοδο. Ένα τρίποντο του Κομποδιέτα και ένα καλάθι του Μπέιλι έφεραν τους «Ολυμπιονίκες» στο +3 (20-17) και δύο λεπτά αργότερα Παπαμακάριος και Όστοϊτς διαμόρφωσαν το 24-19. Η περίοδος βρήκε τους παίκτες του Σκουρτόπουλου στο +5 (30-25).
Τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν να περάσουν για να «ματώσουν» το διχτάκι οι δύο ομάδες.
Ο Μαρκονάτο με δύο βολές μείωσε στους 3 πόντους (30-27). Στην συνέχεια ο Πανελλήνιος πέτυχε 6 αναπάντητους πόντους και προηγήθηκε με 9 (36-27).
Ένα ακόμα σερί από την ομάδα της Κυψέλης έφερε την διαφορά στο +9 (42-33) για να κλείσει η περίοδος με τους γηπεδούχους μπροστά με 7 (44-37).
Ένα τρίποντο του Παπαμακάριου έφερε την διαφορά στο +11 (52-41), με τους παίκτες του Σκουρτόπουλου να πλησιάζουν το +16 που θα τους έδινε από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση. ΟΙ Ιταλοί όμως έκαναν ένα σερί 13-7 με τους «Ολυμπιονίκες» να επικρατούν τελικά 59-54.
Τα δεκάλεπτα:14-12, 30-25, 44-37, 59-54
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 6, Κράμπενχοφτ 6, Καραθανάσης, Σκλάβος 11(1), Όστοϊτς 12, Κομποδιέτας 6(1), Τσακαλέρης, Μπέιλι 14, Ούντριχ 4
Καντού (Τρινκιέρι): Μίτσοφ 6, Όρτνερ 11, Λέουνεν 15, Μαρκονάτο 4, Ματζαρίνο 9(1), Μίαν 2, Ουρμπούτις, Ντίβιακ, Εμπόμα 2,Γκριν 5
Διαιτητές: Boγίνοβιτς (Σερβία), Κόντε (Ισπανία), Mιλόγιεβιτς (ΠΓΔΜ)
Γήπεδο: Λαμίας
Διονύσης Καμπάς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






