Σε μία πόλη γεμάτη από ευχάριστες αναμνήσεις για τους περισσότερους παίκτες του αγωνίζεται το βράδυ ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι για την ενδέκατη αγωνιστική της Ευρωλίγκα την Παρτιζάν (21.45, Supersport 3), θέλοντας να συνεχίσει την καταπληκτική του πορεία στη διοργάνωση. Νίκη-μισή πρόκριση για τον Ολυμπιακό χθες στο ΣΕΦ (65-63 τη Λιέτουβος Ρίτας), οδυνηρή ήττα για την ΑΕΚ (60-87 από την Ταουγκρές). Επικράτησαν τα φαβορί στα ματς της Τετάρτης. Στο Τελ Αβίβ το ντέρμπι της αγωνιστικής.
Είναι ωραία στο Βελιγράδι…
Για τη σέρβικη παροικία του Παναθηναϊκού (Ομπράντοβιτς, Τομάσεβιτς, Στσεπάνοβιτς) το ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα τους είναι έτσι κι αλλιώς κάτι ξεχωριστό. Από τη στιγμή που και οι τρεις έχουν υπηρετήσει την Παρτιζάν κατά καιρούς, καταλαβαίνει κανείς πως το ματς γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερο γι’ αυτούς. Όμως, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες των νταμπλούχων Ελλάδας που πηγαίνοντας στην πρωτεύουσα της Σερβίας θα νιώσουν κάπως διαφορετικά.
Ο λόγος για τους Έλληνες διεθνείς (Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας, Σπανούλης, Τσαρτσαρής), οι οποίοι στέφθηκαν πριν από λίγους μήνες πρωταθλητές Ευρώπης στο Βελιγράδι και είναι βέβαιο πως η συγκεκριμένη πόλη μόνο ευχάριστες αναμνήσεις μπορεί να τους ξυπνά.
Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι καλά και όμορφα, όμως υπάρχει και ένα παιχνίδι, το οποίο ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει για να παραμείνει στην κορυφή του τρίτου ομίλου. Και απέναντί του μπορεί να βρίσκεται μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρωλίγκα, ωστόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επισήμανε πως κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο.
Για την Παρτιζάν οι πιθανότητες πρόκρισης είναι λίγες, συνεπώς όλοι αντιμετωπίζουν το ματς σαν μία σπουδαία εμπειρία κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, όπως επανειλημμένως χαρακτήρισαν τον Παναθηναϊκό.
Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Μπράντον Χάντερ, ο οποίος λογικά θα κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αντιθέτως, απόντες από το ματς θα είναι οι Αλβέρτης και Φέμερλινγκ που έμειναν στην Αθήνα.
Μεγάλο ντέρμπι στο Τελ Αβίβ
Ο αγώνας μεταξύ της Μακάμπι και της Εφές Πίλσεν (20.45) για το δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκα ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα. Για τον όμιλο του Ολυμπιακού διεξάγεται και ο αγώνας Μπαρτσελόνα-Πρόκομ Τρεφλ (21.45).
Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Στρασμπούρ και Μπένετον Τρεβίζο-Ζαλγκίρις Κάουνας (και τα δύο ματς αρχίζουν στις 21.45) είναι οι αγώνες που ολοκληρώνουν την ενδέκατη αγωνιστική του πρώτου ομίλου, ενώ για τον τρίτο όμιλο η Σιένα υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα (21.45).
Μέρα των φαβορί η χθεσινή
Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν τα χθεσινά ματς της Ευρωλίγκα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τετάρτης και οι βαθμολογίες:
Α’ Όμιλος
Μπάμπεργκ-Κλιμάμιο Μπολόνια 67-76
Β’ Όμιλος
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Τσιμπόνα 84-64
Γ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ορτέζ 97-74
Ούλκερ-Ρεάλ Μαδρίτης 75-79
Οι βαθμολογίες
Α’ Όμιλος
Ταουγκρές 8-3
Ζαλγκίρις 7-3
Κλιμάμιο 7-4
Μπένετον 6-4
Μπάμπεργκ 6-5
Στρασμπούρ 3-7
ΑΕΚ 3-8
Ολίμπια 2-8
Β’ Όμιλος
Μακάμπι 7-3
Εφές Πίλσεν 7-3
Λιέτουβος 7-4
Μπαρτσελόνα 5-5
Τσιμπόνα 5-6
Ολυμπιακός 5-6
Πρόκομ 3-7
Αρμάνι Μιλάνο 3-8
Γ’ Όμιλος
Παναθηναϊκός 9-1
Μάλαγα 8-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-4
Ρεάλ Μαδρίτης 7-4
Σιένα 3-7
Ορτέζ 3-8
Ούλκερ 3-8
Παρτιζάν 2-8
Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






