Ευρώπη

Σούμποτιτς: «Παλιά αγάπη ο Άρης»

Τους λόγους που επέλεξε να επιστρέψει στον Άρη εξήγησε ο Λευτέρης Σούμποτιτς μιλώντας στον Τύπο της Σλοβενίας. «Ο Άρης είναι μια παλιά αγάπη. Σε δύο ομάδες έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου κι αυτές είναι η Ολίμπια και ο Άρης. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ο αθλητισμός βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο και το μπάσκετ δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι συζητήσεις με τον Άρη κράτησαν καιρό, αλλά στο τέλος αποφάσισα να υπογράψω», τόνισε

Τους λόγους που επέλεξε να επιστρέψει στον Άρη εξήγησε ο Λευτέρης Σούμποτιτς μιλώντας στον Τύπο της Σλοβενίας.

«Ο Άρης είναι μια παλιά αγάπη. Σε δύο ομάδες έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου κι αυτές είναι η Ολίμπια και ο Άρης. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ο αθλητισμός βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο και το μπάσκετ δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι συζητήσεις με τον Άρη κράτησαν καιρό, αλλά στο τέλος αποφάσισα να υπογράψω», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο κόσμος δεν ξέρει καλά τι εστί Άρης. Είναι ένας σύλλογος που στον καιρό που εγώ ήμουν παίκτη κατακτούσε όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και είχε μεγάλες επιτυχίες. Η πίεση και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες από τον Τύπο και τους φιλάθλους, όμως έχω συνηθίσει σε αυτό και εν φοβάμαι».

Για το πώς υποδέχτηκε ο κόσμος την πρόσληψή του απέφυγε να μιλήσει. «Θα δούμε σύντομα. Πρώτα παίζουμε στη Γερμανία και μετά στο Περιστέρι. Ακόμη δεν είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω», απάντησε, ενώ για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Άρη από την αγορά της Σλοβενίας είπε: «Όλα είναι ανοικτά. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος».

Με Τάκερ και Κουμπούρα στη Γερμανία

Για τη Γερμανία αναχώρησε η αποστολή του Άρη, όπου την Τετάρτη αναμετράται με τη Γκέτινγκεν για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των «16» του Eurocup. Η νίκη είναι μονόδρομος, αφού σε διαφορετική περίπτωση το έργο της πρόκρισης στα προημιτελικά θα γίνει πολύ δύσκολο.

Ο Πι Τζέι Τάκερ και ο Φάνης Κουμπούρας θα είναι στη διάθεση του Λευτέρη Σούμποτιτς. «Μετά από τρεις προπονήσεις δίνουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Έχουμε δυνατότητες να κερδίσουμε. Κατά μεγάλο ποσοστό θα καθορίσει την πρόκριση. Εμείς είμαστε αυτοί που ρυθμίζουμε την τύχη μας. Είδα το πρώτο παιχνίδι, το πως χάθηκε (σ.σ. 82-84), ο Άρης ήταν καλύτερος σε αυτό. Όσο μπορούσαμε τις δυο τελευταίες μέρες προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για να μην επαναληφθούν τα λάθη του πρώτου αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση των παικτών. Κάθε φορά που αλλάζει, βέβαια, ο προπονητής σε μια ομάδα οι παίκτες θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν. Είμαι ευχαριστημένος από ότι κάνουν, αρκεί να συνεχίσουμε έτσι», δήλωσε ο νέος τεχνικός της ομάδας και πρόσθεσε: «Την πρώτη μέρα που ήρθα είπα πως το βασικό πράγμα είναι να παίξουμε ομαδική άμυνα, γιατί η άμυνα φέρνει τα αποτελέσματα και τις νίκες. Είναι δύσκολο μέσα σε δύο τρεις μέρες να εφαρμόσω στο 100% αυτό που θέλω. Μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για τις αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών στην πρόσληψή του είπε: ««Δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε αυτό. Όποιος έχει αποδείξεις για οτιδήποτε ας έρθει σε μένα. Από τη δική μου την πλευρά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν υπάρχει κάτι θα το λύσουμε μέσα στην οικογένεια του Άρη. Η παρουσία του κόσμου είναι απαραίτητη. Για μένα δεν έχει σημασία ποιος είναι προπονητής του Άρη. Ο Άρης είναι πάνω απ’ όλα. Το μυαλό μου, των παικτών και όλων των Αρειανών πρέπει να είναι στα επόμενα παιχνίδια».

Ο Νίκος Χατζηβρέττας επισήμανε: «Είμαστε σε μια περίοδο που έχουμε συνεχή παιχνίδια και θέλουμε αποτελέσματα. Είμαστε συγκεντρωμένοι για να αφομοιώσουμε τα πράγματα που θέλει ο κόουτς. Ήταν ξεκάθαρο το πρόβλημά μας τόσο καιρό. Είχαμε αμυντικά κενά, χάσαμε παιχνίδια. Ο καινούργιος προπονητής έχει δώσει έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Αυτό πρέπει να υπάρχει μόνο στο μυαλό μας. Με αυτό μόνο θα πετύχουμε», τόνισε, ενώ για τον αγώνα με την Γκέτινγκεν πρόσθεσε: «Ο τρόπος που χάσαμε στο Αλεξάνδρειο, είναι αστείος. Το αυριανό παιχνίδι είναι μικρός τελικός. Κερδίζοντας θα έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε. Έχουμε τις δυνατότητες για να το πετύχουμε. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο παιχνίδι για 40’ λεπτά, να έχουμε λογική, το μυαλό μας στο γήπεδο».

Τέλος, ερωτηθείς αν επηρεάζει τους παίκτες η κόντρα των οπαδών με τον προπονητή είπε: «Δε νομίζω ότι μπορεί να μας επηρεάσει. Ο Άρης είναι μια μεγάλη οικογένεια, όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό του συλλόγου, του μπάσκετ».

Στην αποστολή, που έφτασε στις 21:30 της Τρίτης στη γερμανική πόλη, βρίσκονται οι: Μπόμπι Μπράουν, Χρήστος Ταπούτος, Πι Τζέι Τάκερ, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Νίκος Χατζηβρέττας, Κώστας Χαραλαμπίδης, Γάιος Σκορδίλης, Φάνης Κουμπούρας, Ντέγιαν Μπορόβνιακ, Λίνος Χρυσικόπουλος, Κώστας Σλούκας και Τζον Τόμας.

Οι "κιτρινόμαυροι" θα προπονηθούν την Τετάρτη, 12:00-13:00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x