Την επιθυμία να διοργανώσει το προολυμπιακό τουρνουά εξέφρασε η ΠΓΔΜ, η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της μετά την τέταρτη θέση που κατέλαβε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μπάσκετ, Ντέγιαν Λέκιτς, τόνισε πως ο συγκεκριμένος στόχος είναι δύσκολος, ωστόσο είναι αισιόδοξος, καθώς περιμένει και την ανάλογη βοήθεια από το κράτος.
«Θα δουλέψουμε σκληρά για να γίνει η επιθυμία μας πράξη. Δεν θα είναι εύκολο. Χρειαζόμαστε χρήματα, αλλά πιστεύουμε ότι το κράτος θα μας βοηθήσει όταν καταλάβει ότι η χώρα μπορεί να εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες», δήλωσε ο Ντέγιαν Λέκιτς.
Τη δεδομένη στιγμή, το φαβορί για τη διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου είναι το Πουέρτο Ρίκο, αλλά η FIBA περιμένει να εξετάσει όλες τις υποψηφιότητες και μετά να λάβει την τελική της απόφαση.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






