Η επιστροφή στις νίκες είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρησή του την Πέμπτη στο ΣΕΦ (20:45) απέναντι στη Ντινάμο Μόσχας. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από δύο συνεχείς αποτυχίες, την ήττα από την Εφές Πίλσεν στην Κωνσταντινούπολη για την Ευρωλίγκα και αυτή απέναντι στον Άρη στο άδειο λόγω τιμωρίας φαληρικό κλειστό για το πρωτάθλημα της Α1. Στόχος απέναντι στο υπολογίσιμο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς-που το 1997 είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο τριπλ κράουν-είναι μόνο η νίκη. "Ιν" ο Μπάρλος, αμφίβολος ο "Σόφο".
«Πρέπει να ξεχάσουμε τις δύο συνεχείς ήττες μας στην Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα και να αντιμετωπίσουμε τελείως διαφορετικά τον αγώνα της Πέμπτης. Η Ντινάμο θα προσπαθήσει σίγουρα να ανακόψει το ρυθμό μας και να μη μας δώσει πολλή κατοχή μπάλας. Αυτό άλλωστε προσπαθούν να κάνουν και οι περισσότεροι αντίπαλοί μας. Το ξέρουμε, το περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο Πίνι Γκέρσον, που στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου. «Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως θα έχουμε και πάλι τη στήριξη των οπαδών μας και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για μας».
Βέβαιος για την επικράτηση του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε ο Σκούνι Πεν, που φαίνεται πεισμωμένος από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. «Προερχόμαστε από δύο συνεχείς ήττες. Όλοι είδαν πώς χάσαμε από την Εφές Πίλσεν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αγώνας απέναντι στον Άρη ήταν πιο δύσκολος από ό,τι περιμέναμε. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτός ήταν ο λόγος που χάσαμε στην έδρα μας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να νικήσουμε την Πέμπτη και αυτό σίγουρα εξαρτάται από τη δική μας απόδοση. Η μπάλα είναι στα χέρια μας, αφού η Ντινάμο είναι μεν καλή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι και πρέπει να το αποδείξουμε στο παρκέ. Δεν ξέρω αν θα αγωνιστεί ο Παπαδόπουλος. Αν πάντως όχι, θα είναι καλό για τον Ολυμπιακό. Τον έχω δει να αγωνίζεται και είναι εξαιρετικός παίκτης. Πάντως με ή χωρίς αυτόν, εμείς θα είμαστε οι νικητές», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ.
Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και του στέρησε τη συμμετοχή στο ματς με τον Άρη. Αντίθετα απών θα είναι ο Τζέρι ΜακΝαμάρα που αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αναζητά ήδη έναν ξένο γκαρντ για την Ευρωλίγκα.
Στα αγωνιστικά, υπήρχαν και ευχάριστα και δυσάρεστα για τον Ισραηλινό τεχνικό. Τα ευχάριστα αφορούν τον Νίκο Μπάρλο, ο οποίος ακολούθησε ολόκληρο το προπονητικό πρόγραμμα του Γκέρσον το απόγευμα, παρά τη συμμετοχή του χαλαρά στην προπόνηση της Τρίτης και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του τεχνικού του για το ματς μς τους Ρώσους. Τα δυσάρεστα αφοτρούν τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος δεν κατάφερε να προπονηθεί, ακολουθώντας θεραπεία στο γόνατο, στο οποίο υποφέρει απο τενοντίτιδα. Η συμμετοχή του "Σόφο" θα κριθεί την τελευταία στιγμή και λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
Η πρώτη φορά
Ολυμπιακός και Ντινάμο Μόσχας δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωποι με τη Ντινάμο Μόσχας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν τον δέκατο αγώνα τους επί ελληνικού εδάφους με ομάδες από τη Ρωσία για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο μέχρι στιγμής απολογισμός τους είναι πέντε νίκες και τέσσερις ήττες.
14/03/1995 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-77
16/03/1995 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-54
11/01/1996 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-78
09/01/1997 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 82-51
25/09/1997 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-74
17/12/1998 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-76
04/02/1999 Ολυμπιακός-Σαμάρα 85-64
03/03/2004 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-79
24/03/2004 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 69-93
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






