Ευρώπη

«Αντίο» Ευρώπη…

Όνειρο ήταν και πάει... για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών για μια ακόμα φορά γνωρίζοντας την ήττα με 89-95 από την Ταουγκρές μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια. Τρομερή η προσπάθεια και η θέληση του Άρβιντας Μασιγιάουσκας που παρότι είναι ο παίκτης με τα λιγότερα παιχνίδια στα πόδια του(συγκεκριμένα σε ένα ματς είχε αγωνιστεί πριν από αυτό) κυνήγησε μέχρι το τέλος με τα ψυχικά του αποθέματα τη νίκη που θα έδινε ελπίδες στην ομάδα του Πειραιά για τρίτο αγώνα.

Όνειρο ήταν και πάει... για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών για μια ακόμα φορά γνωρίζοντας την ήττα με 89-95 από την Ταουγκρές μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια. Τρομερή η προσπάθεια και η θέληση του Άρβιντας Μασιγιάουσκας που παρότι είναι ο παίκτης με τα λιγότερα παιχνίδια στα πόδια του(συγκεκριμένα σε ένα ματς είχε αγωνιστεί πριν από αυτό) κυνήγησε μέχρι το τέλος με τα ψυχικά του αποθέματα τη νίκη που θα έδινε ελπίδες στην ομάδα του Πειραιά για τρίτο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 41-44, 57-64, 89-95

Με τους Πεν, Ντόμερκαντ, Άκερ, Ζίζιτς και Μπουρούση ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Αυτή η πεντάδα συνδυάστηκε αρκετά καλά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να προηγηθούν με 6-2 της Ταουγκρές. Ωστόσο η ισπανική ομάδα αντέδρασε και με τον Σκόλα να αναλαμβάνει ρόλο μέσα στην ρακέτα πήρε προβάδισμα με 8-6.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση που με τον Σκούνι Πεν να έχει ορισμένες ορθές επιλογές στην επίθεση, πήρε το προβάδισμα με 15-10 ξεσηκώνοντας το γήπεδο σε πανηγυρισμούς. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 19-16 υπέρ της ομάδας του Πειραιά που έδειχνε ικανή για να πάρει το ματς.

Δυνατά μπήκαν στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον και με τον Μασιγιάουσκας να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι και να δίνει μάχες με τον Ρακόσεβιτς προηγήθηκε με 25-19. Όμως και πάλι η Ταουγκρές βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και με βασικούς πρωταγωνιστές τους Σπλίτερ και Ερντογκάν πέρασε μπροστά με 31-32. Ο Βραζιλιάνος έκανε ότι ήθελε μέσα στην ρακέτα ενώ ο Τούρκος με συνεχόμενα τρίποντα σμπαράλιασε κάθε αμυντικό σύστημα των γηπεδούχων.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα της Βασκωνίας έδειχνε να πατάει πλέον πολύ γερά στα πόδια της και με τον Ρακόσεβιτς να παίρνει τη σκυτάλη από τον Ερντογκάν προηγήθηκε με 38-44. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός είναι να μειώσει σε 41-44 με τρίποντο του Χένρι Ντόμερκαντ από τα 8,5 μέτρα στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Χωρίς να το καταλάβει κανείς η Ταουγκρές πήρε διαφορά 12 πόντων (43-55), 3,5 λεπτά μετά την έναρξη τη τρίτης περιόδου. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η απόδοση του Λουίς Σκόλα που αν και στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, έδειξε να ζεσταίνεται επικίνδυνα για τον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικό είναι ότι σημείωσε τους 9 από τους 11 πρώτους πόντους της Ταου στο ξεκίνημα της περιόδου.

Ρόλο να βγάλει «το φίδι από την τρύπα» και πιο συγκεκριμένα τους «ερυθρόλευκους» από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει ανέλαβε ο «Μάτσε» . Ο Λιθουανός γκαρντ με τρίποντο κατέβασε τη διαφορά στο -8 (47-55) δίνοντας το έναυσμα στους συμπαίκτες του. Όντως προς στιγμήν ο Ολυμπιακός έδειχνε να το πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει το ματς και στην προσπάθεια του αυτή μείωσε σε 57-64 με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Πειραιώτες αφού ο Ρακόσεβιτς με τον Σπλίτερ συνέχισαν το βιολί τους, κάνοντας μεγάλη ζημιά και διατηρώντας το προβάδισμα της Ταουγκρές που κυμαινόταν σε διψήφια διαφορά.

Παρόλα αυτά και πάλι ο Μασιγιαόυσκας με την ψυχική του διάθεση πήρε από το χεράκι τον Ολυμπιακό φέρνοντας σε απόσταση 5 πόντων (81-86) από τους Ισπανούς. Από κει και πέρα άρχισε η ρώσικη ρουλέτα των βολών με τους παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς να αποδεικνύονται αρκετά ψύχραιμοι παίρνοντας τελικά τη νίκη με 95-89 και ταυτόχρονα την πρόκριση για τρίτη συνεχή χρονιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πίνι Γκέρσον): Ακερ 19 (1), Ντόμερκαντ 17 (3), Ματσιγιάουσκας 13 (1), Στεφάνοφ 1, Βασιλόπουλος 2, Πεν 12 (1), Ζίζιτς 11, Χαρίσης, Σχορτσιανίτης 3, Μπουρούσης 5, Χόσκιν 6.

ΤΑΟΥ (Μπόζινταρ Μάλκοβιτς): Ρακόσεβιτς 17 (3), Σπλίτερ 18, Βιντάλ 13 (2), Πριτζιόνι 4, Πλάνινιτς 6, Σκόλα 20 (10ρ.), Ερντογάν 9 (3), Χάουζ 4, Τελέτοβιτς 4, Πεκέρ.

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x