Ευρώπη

Εκτός προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ελβετία του Παπαθεοδώρου!

Η Σλοβακία νίκησε 88-72 τη Βόρεια Μακεδονία και έτσι πέρασαν χέρι-χέρι στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός την Ελβετία, στον όμιλο F!

«Θύμα» της τριπλής ισοβαθμίας έπεσε η Ελβετία και έτσι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν θα βρίσκεται στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Κι αυτό γιατί, η Σλοβακία επικράτησε 88-72 της Βόρειας Μακεδονίας, καλύπτοντας τη διαφορά των 15 πόντων που ήθελε. Έτσι, οι δύο αυτές ομάδες πήραν το εισιτήριο για την προκριματική φάση από τον όμιλο F.

Όλες οι ομάδες του γκρουπ είχαν ρεκόρ 2-2. Ωστόσο, η Ελβετία του Ηλία Παπαθεοδώρου τερμάτισε στην τρίτη θέση, καθώς έμεινε στο -1 κόντρα στα Σκόπια (νίκη με 67-62 και ήττα με 67-61) και παράλληλα έμεινε στο -3 απέναντι στη Σλοβακία (ήττα με 64-56 και νίκη με 65-60). Συνεπώς, είχε -1 στην τριπλή ισοβαθμία (Σκόπια +7, Σλοβακία -3, Ελβετία -4).

Από ‘κει και πέρα, στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκαν ακόμη οι Σουηδία, Πορτογαλία, Λετονία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο και Ισλανδία, ενώ ακόμη εκτός έμειναν οι Δανία, Ρουμανία και Λουξεμβούργο.

FIBA: Εκτός προκριματικών η Ελβετία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x