Ευρώπη

FIBA: Χωρίς «παράθυρο» για προκριματικά το Νοέμβριο-Συμπτύσσεται με του Φεβρουαρίου

Η FIBA ανακοίνωσε πως δεν θα γίνουν προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ το Νοέμβριο του 2023, αλλά η δράση θα είναι… συμπυκνωμένη τον Φεβρουάριο.

Μια απόφαση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως βήμα για μια συμφωνία με την Ευρωλίγκα πήρε η FIBA.

Όπως ανακοινώθηκε, η Κεντρική Επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας αποφάσισε ότι το «παράθυρο» του Νοεμβρίου, που περιλάμβανε δύο αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ και των άλλων διοργανώσεων σε άλλες ηπείρους, δεν θα διεξαχθεί. Οι αγώνες θα γίνουν τον Φεβρουάριο, μαζί με αυτούς που εξ αρχής είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στον δεύτερο μήνα του 2024. Υπενθυμίζεται πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, με τα προκριματικά να αρχίζουν τότε επίσης τον Φεβρουάριο του 2020.

Σημειώνεται πως ένα σημείο τριβής ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα είναι το γεγονός ότι το καλεντάρι τους συμπίπτει, συνεπώς αρκετοί παίκτες δεν μπορούν να αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες. Μένει να φανεί αν με την κατάργηση του «παραθύρου» του Νοεμβρίου η Ευρωλίγκα θα βάλει κάποιο κενό στο πρόγραμμά της τον Φεβρουάριο του 2024 για να εξυπηρετηθούν οι εθνικές ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x