Ευρώπη

«Απείλησαν να δώσουν το τρόπαιο στα χαρτιά στον Αστέρα», καταγγέλλει η Μπουντούτσνοστ

Σοβαρές καταγγελίες κατά του Ερυθρού Αστέρα και της ABA Lega έκαναν οι ιθύνοντες της Μπουντουτσνοστ μετά τον επεισοδιακό πέμπτο τελικό της Αδριατικής Λίγκας.

Οι περυσινοί πρωταθλητές της διοργάνωσης εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του γενικού γραμματέα της Λίγκας, Κρέσιμιρ Νόβοσελ, τον οποίο κατηγορούν για απειλές αν δεν κατέβαιναν να αγωνιστούν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε συμφωνία με τον κύριο Τσόβιτς και τον αθλητικό διευθυντή της Αδριατικής Λίγκας, επιτρέψαμε την παρατυπία στον πέμπτο τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα, παρά τις επιθέσεις στους παίκτες. Αυτό που τελικά έκρινε το ματς ήταν ο φόβος και η σωματική βία στους παίκτες.

Μετά την επίθεση, που καταγράφηκε στις κάμερες και μεταφέρθηκε στα ΜΜΕ, που αφορούν την επίθεση της σερβικής ομάδας στα μέλη της αντιπροσωπείας μας, στοχεύοντάς τα με αναπτήρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα, αποσυρθήκαμε για τα αποδυτήρια, όντες απροστάτευτοι από την Αστυνομία, παρά τις υποσχέσεις της για την ασφάλειά μας. Ο Νόρις Κόουλ, ο Σουάντ Σέχοβιτς και ο Νεμάνια Γκόρντιτς τραυματίστηκαν, ο τελευταίος δεχόμενος καρέκλα στο κεφάλι του.

Γνωρίζοντας ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι τέτοια για να διεξαχθεί το ματς, ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ABA League, παρά τις πιέσεις του Ερυθρού Αστέρα, να εκκενωθεί το γήπεδο ή να παίζαμε αύριο. Δυστυχώς, αν και οι κύριοι Νόβοσελ και Τσαμπαρκάπα είδαν πως κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των παικτών μας, με τις επιθέσεις να μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και θανάτους, μένοντας μόλις για λίγα λεπτά στο παρκέ, επέμεινε πως αν δε βγαίναμε μέσα σε 5’, θα κατακυρωνόταν το ματς με 20-0 υπέρ του Ερυθρού Αστέρα.

Παρότι γνωρίζαμε ότι θα χάναμε, δεχτήκαμε να διαφυλάξουμε την τιμή των παικτών και του τεχνικού επιτελείου. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, που σε μια τέτοια κατάσταση βγήκε στο γήπεδο και έπαιξε. Για όλα όσα έγιναν, θα ενημερώσουμε τους αρμοδίους στην Αδριατική Λίγκα που επέτρεψε αυτήν την απαράδεκτη και ταπεινωτική κατάσταση. Περιμένουμε την απάντησή τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x