Ευρώπη

«Έπνιξε» τη Βίρτους και σήκωσε το 30ό πρωτάθλημα η Αρμάνι!

Με απίστευτη εμφάνιση στην άμυνα, η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε πολύ εύκολα (67-55) τη Βίρτους Μπολόνια, κάνοντας το 4-3 στη σειρά και κατακτώντας το 30ο πρωτάθλημα στην ιστορία της!

Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Αρμάνι Μιλάνο!

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα επικράτησε εύκολα της Βίρτους Μπολόνια με σκορ 67-55 στον έβδομο τελικό της Serie A, κάνοντας το 4-3 και πανηγυρίζοντας το 30ό πρωτάθλημα στην ιστορία της!

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το κατάμεστο «Mediolanum Forum» αλλά και την φανερή κούραση των αντιπάλων τους, έχοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα διψήφιο προβάδισμα και φτάνοντας σε μία σχετικά άνετη επικράτηση. Χαρακτηριστικό της κατάστασης της Βίρτους, είναι το γεγονός πως πέτυχε μόλις 5 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Για τους νικητές, κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Τζίτζι Ντατόμε, που έκανε μία εμφάνιση από τα παλιά με 16 πόντους και 7/9 εντός πεδιάς. 11 πόντους πρόσθεσε ο κομβικός Μπίλι Μπάρον, ενώ 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ είχε ο Σαβόν Σιλντς. Από πλευράς Βίρτους, απογοητευτική εμφάνιση έκανε ο Μάρκο Μπελινέλι, που έμεινε στο μηδέν αστοχώντας σε 7 σουτ, ενώ πάλεψαν οι Σενγκέλια και Τεόντοσιτς με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.



Το ματς

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στα πρώτα λεπτά (9-6), όμως σταδιακά οι γηπεδούχοι έδειξαν τη διάθεση να πάρουν τα ηνία από πολύ νωρίς. Με πρωταγωνιστή τον Ντατόμε που έγινε από νωρίς διψήφιος, η Αρμάνι έτρεξε ένα σερί 12-0, απέναντι σε μία Βίρτους που έμεινε άποντη για περίπου 6,5 λεπτά (21-6). Τελικά, ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς διαμόρφωσε το 21-9 της πρώτης περιόδου.

Αρμάνι Μιλάνο-Βίρτους Μπολόνια

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με +16 με πρωταγωνιστή τον Χάινς (25-9). Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστές τους Σενγκέλια και Κορντινιέρ έδειξαν μία πρώτη αντίδραση, ρίχνοντας τη διαφορά στους 10 (29-19). Η Αρμάνι, ωστόσο, έλεγχε τον αγώνα με εξαιρετικούς Νέιπιερ και Χάινς, κρατώντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (35-22). Xάκετ και Σενγκέλια έριξαν την απόσταση σε μονοψήφιο (35-26), με τον Ρίτσι να σκοράρει τρίποντο για το +12 (38-26). To ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 38-29 χάρη σε μακρινό σουτ του εξαιρετικού Σενγκέλια.



Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς ρυθμό, με την Αρμάνι να μένει άποντη για 3,5 λεπτά αλλά τη Βίρτους να μην το εκμεταλλεύεται (38-31). Oι γηπεδούχοι σταδιακά «ξύπνησαν» και πολύ γρήγορα έστειλαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια τιμή (42-31), χάρη κυρίως στον Νικολό Μέλι, με τον Σαβόν Σιλντς να γράφει το 45-31 από μακριά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς κουρασμένοι, πετυχαίνοντας μόλις 3 πόντους στην περίοδο και δίνοντας το δικαίωμα στην Αρμάνι να την ολοκληρώσει με προβάδισμα 48-34.

Αρμάνι Μιλάνο-Βίρτους Μπολόνια

Mε πρωτοστάτη τον Σενγκέλια, η Μπολόνια έκανε προσπάθεια να επιστρέψει, μειώνοντας πολύ γρήγορα σε 48-39, όμως ο Σαμπάζ Νέιπιερ ήταν ασταμάτητος και με 5 σερί πόντους επανέφερε την «τάξη» (53-39). Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν επιθετικές λύσεις και στέρεψαν από ενέργεια, με τον Τεόντοσιτς να παλεύει μόνος του να μειώσει (53-42). O Σέρβος βετεράνος έβαλε ακόμα ένα μακρινό σουτ για το 55-47, όμως οι Μπάρον και Ντατόμε απάντησαν με δύο δικά τους, κάνοντας το 61-47 που τέλειωσε ουσιαστικά πρόωρα το ματς. O πρώτος έβαλε ένα ακόμη σουτ από τα 6,75, το οποίο αποτέλεσε τη «χαριστική βολή», καθώς έστειλε τη διαφορά στους 15 πόντους (64-49). Το ματς ολοκληρώθηκε στο 67-55, με την Αρμάνι να φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 38-29, 48-34, 67-55

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x