Ευρώπη

Βατούτιν: «Ενημερώσαμε την Ευρωλίγκα πως η ΤΣΣΚΑ θέλει να παίξει τη νέα σεζόν»

Ο Αντρέι Βατούτιν έκανε γνωστό πως η ΤΣΣΚΑ θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να παίξει στη νέα Ευρωλίγκα, παρά τον φετινό αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων.

Κάθε πιθανότητα για να λάβει μέρος στη νέα Ευρωλίγκα είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει η ΤΣΣΚΑ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, ενημερώθηκε σχετικά με αυτή την πρόθεση και η ίδια η διοργανώτρια. Υπενθυμίζεται πως οι ρωσικές ομάδες αποβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ πολλές χώρες έχουν κάνει εμπάργκο στη Ρωσία και αρνούνται να ταξιδέψουν εκεί για λόγους ασφαλείας και όχι μόνο.

«Φυσικά και είναι η μεγάλη μας επιθυμία, αλλά δεν αρκεί. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να μας επηρεάσουν, κυρίως πολιτικοί. Ο ρωσικός αθλητισμός βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Υπάρχει μία ξεκάθαρη τάση να αποκλειστούμε παγκοσμίως από τον αθλητισμό. Τα ποδοσφαιρικά κλαμπ και η Εθνική μας ομάδα έχουν αποκλειστεί από την UEFA, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Χόκεϊ γίνεται χωρίς τους Ρώσους κι άλλα πολλά. Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι πιθανό να επιβιώσουμε τώρα, αλλά θα καταστεί δύσκολο να αναπτυχθούμε. Παρόλα αυτά, στείλαμε ένα γράμμα με την πρόθεση μας να αγωνιστούμε στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2022-23 και είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Παρά τις δυσκολίες, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μία προσπάθεια να εγγυηθούμε την ασφάλεια στη Ρωσία ενώ θεωρούμε ως πιθανότητα να παίξουμε στο Βελιγράδι ή στην Κωνσταντινούπολη. Δεν σταματήσαμε τις επαφές με τους άλλους συλλόγους, αποτελούμε μέρος του συμβουλίου, εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας και συμμετέχουμε στις συζητήσεις για στρατηγικής σημασίας θέματα. Πιστεύουμε πως παρά τις περιστάσεις, είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την αξιοπιστία της διοργάνωσης, τη σταθερότητα και τις παραδόσεις της», τόνισε στo Eurohoops.

«Πρώτα από όλα δεν είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε το συμβόλαιο μόνιμης συμμετοχής. Δεύτερον, οι ιδιοκτήτες μας υποστηρίζουν πλήρως το σύλλογο. Η ΤΣΣΚΑ θα κλείσει τα 100 χρόνια το επόμενο έτος. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να συνεχιστεί η σπουδαία ιστορία του συλλόγου και θα προσθέσουμε στο μουσείο μας περισσότερα τρόπαια. Είμαι σίγουρος πως η ΤΣΣΚΑ θα επιστρέψει στην κορυφή, ακόμα κι αν μας πάρει λίγο χρόνο», πρόσθεσε ο Αντρέι Βατούτιν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x