Ευρώπη

Ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκραβελίν στην παράταση και με ήρωα Παρίς Λι η Βιλερμπάν

Παρότι δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Γκραβελίν, λίγες μέρες μετά την ήττα της από τον Ολυμπιακό, η Βιλερμπάν πήρε τη νίκη με 86-83 στην παράταση.

Αγχώθηκε πολύ, αλλά τελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκραβελίν, συνεχίζοντας το κυνήγι των Μονακό και Παρί η Βιλερμπάν.

Λίγες μέρες μετά το ταξίδι της στη χώρα μας και την ήττα της από τον Ολυμπιακό για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, η ομάδα του Πιερίκ Πουπέ τα... βρήκε σκούρα μέσα στο «Αστρομπάλ», αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη (86-83) με τα χίλια ζόρια στην παράταση (71-71 η κανονική διάρκεια) και χάρη σε ένα buzzer-beater τρίποντο του Πάρις Λι, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 19-7 στο γαλλικό πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Γκραβελίν έπεσε στο 9-16 παραμένοντας πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.



Κορυφαίοι για τους νικητές, οι οποίοι την ερχόμενη Πέμπτη θα φιλοξενήσουν τη Μονακό για την Ευρωλίγκα, ήταν οι Σκοτ (23π, 7 ριμπ) και Λι (21π, 5 ασίστ), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Στόκτον (18π) και Μπαμπ (13π).

«Κρύα» επιθετικά στο ξεκίνημα του αγώνα η Βιλερμπάν, σκόραρε μόνο ένα καλάθι και από δύο βολές στρα πρώτα τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, επιτρέποντας στην αντίπαλό τους να περάσει μπροστά με 8-4. Ανώτερη στην πρώτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι, έκλεισαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 27-20, με τους γηπεδούχους να βγάζουν αντίδραση και να ισοφαρίζουν για το 41-41 του πρώτου ημιχρόνου.

Ντέρμπι και μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια το ματς, με την Γκραβελίν να παίρνει μικρά προβαδίσματα, ενώ βρέθηκε και στο +7 (56-63) με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως η Βιλερμπάν επέστρεψε, «αγγίζοντας» τη νίκη, πριν ο Νκονκό ισοφαρίσει σε 71-71, 14’’ πριν το φινάλε.

Πιο ψύχραιμη και πιο εύστοχη στο ξεκίνημα της παράτασης η Βιλερμπάν, δεν δέχθηκε καλάθι στα 2,5 πρώτα λεπτά, ξεφεύγοντας με 79-71. Ωστόσο, στη συνέχεια είδε την Γκραβελίν να επιστρέφει ισοφαρίζοντας σε 83-83, πριν έρθει ο Λι, για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του με εύστοχο τρίποντο στη λήξη!

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 41-41, 55-60, 71-71, 86-83 παράταση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x