Ευρώπη

Ολοκλήρωσε το «θαύμα» και κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια η Βίρτους Μπολόνια!

Ολοκλήρωσε το... θαύμα η Βίρτους Μπολόνια, κατακτώντας τον τίτλο του ιταλικού πρωταθλήματος μετά από 20 χρόνια μετά και τη νίκη της επί της Αρμάνι Μιλάνο με 73-62 για το 4-0 στη σειρά των τελικών.

Ιστορικές στιγμές που θυμίζουν το... έπος του 2001 ζει από το βράδυ της Πέμπτης η Βίρτους Μπολόνια, η οποία επικράτησε 73-62 της Αρμάνι Μιλάνο στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος (4-0), κατακτώντας έτσι τον πρώτο της τίτλο μετά από 20 χρόνια και 16ο συνολικά στην ιστορία της!

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έφτασε σε μια τεράστια νίκη χάρη στο εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο που πραγματοποίησε, εκεί όπου κράτησε τους Μιλανέζους μόλις στους 19 πόντους! Μάλιστα, στην τέταρτη περίοδο η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά και παρά τις όποιες προσπάθειες των παικτών του Έτορε Μεσίνα δεν μπόρεσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την Μπολόνια οι Μπελινέλι (15 πόντους), Γουίμς (14 πόντους) και Τεόντοσιτς (10 πόντους, 6 ασίστ), ενώ από την Αρμάνι πάλεψε σχεδόν μόνος του ο Σιλντς (16 πόντους).

Έτσι, το Μιλάνο έμεινε χωρίς πρωτάθλημα από το 2018, καθώς το 2019 το πήρε η έκπληξη εκείνης της σεζόν Βενέτσια, ενώ πέρσι δεν ολοκληρώθηκε η σεζόν ελέω κορωνοϊου.



Βίρτους Μπολόνια-Αρμάνι Μιλάνο: 73-62

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x