Ευρώπη

Στους τελικούς η Εφές του Αταμάν, στο... σπίτι της η Φενέρ!

Με τους Μπράιαντ και Μίτσιτς να πετυχαίνουν από 27 και 25 πόντους αντίστοιχα, η Εφές επικράτησε 87-78 της Φενέρ για το 3-1 και την πρόκριση στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος!

Στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος προκρίθηκε η Αναντολού Εφές που επικράτησε 87-78 της Φενέρ στο Game 4 της ημιτελικής σειράς, αφήνοντας εκτός συνέχειας την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη!

Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ηττήθηκε με 42 πόντους στο Game 1 της σειράς, εντούτοις, όχι μόνο έβγαλε αντίδραση, αλλά πήρε τα τρία επόμενα ματς - με ένα break - και μαζί το εισιτήριο για την τελική σειρά των playoffs Τουρκίας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή Καρσίγιακα-Τουρκ Τέλεκομ (2-1 οι νίκες).

Μετά από ένα ισορροπημένο και ανταγωνιστικό πρώτο δεκάλεπτο, η Εφές πάτησε το πόδι στο γκάζι στη δεύτερη περίοδο, εκτοξεύοντας τη διαφορά μέχρι και το +13 (36-23), προτού η Φενέρ ροκανίσει τη διαφορά και κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο -4 (45-41), χάρη στο απίθανο buzzer beater τρίποντο του Γκούντουριτς πίσω από το κέντρο!



Με τους Ελάιζα Μπράιαντ και Βασίλιε Μίτσιτς να κάνουν θραύση στο εκτελεστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι διατήρησαν με σχετική άνεση μια διαφορά κοντά στις παρυφές των 10 πόντων, φτάνοντας έτσι στο πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα.

Να πούμε βέβαια πως και στο αποψινό ματς δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα νεύρα, με τον Γκούντουριτς να τα... βάζει με όλη σχεδόν την Εφές!





Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπράιαντ με 27 πόντους και 6 ασίστ, με τον Μίτσιτς να ακολουθεί με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν και ο Εμπαγιέ με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για τη Φενέρ, ξεχώρισε ο Γουίλμπεκιν με 18 πόντους, με τον Καλάθη να μένει στα... ρηχά, έχοντας μόλις 5 πόντους (2/7 εντός πεδιάς), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.


Τα δεκάλεπτα: 16-20, 45-41, 65-61, 87-78.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x