Ευρώπη

Επιβεβαιώνει η FIBA τις επαφές με ΝΒΑ, αλλά ΚΑΙ Ευρωλίγκα

Η FIBA επιβεβαίωσε πως έγιναν και θα γίνουν κι άλλες επαφές με το ΝΒΑ αλλά και την Ευρωλίγκα για μια σύγκλιση στο χώρο του μπάσκετ.

Επιτέλους… διάλογος! Η FIBA επιβεβαιώνει πως στα μέσα Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση με τον Τζόρντι Μπερτομέου, CEO της Ευρωλίγκας, στην οποία προσκλήθηκε και συμμετείχε και το ΝΒΑ με το οποίο η παγκόσμια ομοσπονδία έχει συνεργασία.

Από πλευράς FIBA γίνεται σαφές πως δεν υπάρχει ζήτημα δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής λίγκας υπό την αιγίδα του ΝΒΑ, όπως είναι η BAL στην Αφρική, κάτι που ανέφερε σε δημοσίευμά της η Marca. Είναι ωστόσο προφανές πως η παγκόσμια ομοσπονδία επιθυμεί να βρεθεί μια λύση ως προς τη σύγκλιση του διασπασμένου ευρωπαϊκού μπάσκετ και έφερε στο τραπέζι των συζητήσεων και το ΝΒΑ.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις επί του θέματος τους επόμενους μήνες. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό και με τη διαφαινόμενη απομάκρυνση του Τζόρντι Μπερτομέου από την Ευρωλίγκα, ενός ανθρώπου που ήταν αρνητικός σε οποιαδήποτε συναινετική λύση με την FIBA, ανοίγει το δρόμο για να μπει ένα τέλος στη διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πιθανώς με την αρωγή και την τεχνογνωσία του ΝΒΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x