Ευρώπη

Επίσημο: Στην Αδριατική Λίγκα με πολυετές συμβόλαιο από τη σεζόν 2024/25 ομάδα από το Ντουμπάι!

Η ABA Liga ήρθε σε οριστική συμφωνία με την BC Dubai, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν πολυετές συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει πως από του χρόνου ο Αραβικός σύλλογος θα αγωνίζεται στην Αδριατική Λίγκα.

Ξεκινά και επίσημα η νέα... εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την Αδριατική Λίγκα με τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι από τη νέα κιόλας αγωνιστική σεζόν!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ABA Liga, γνωστοποίησε πως μετά από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, ήρθε σε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να υπογράφουν πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας!

Μετά τη γενική συνέλευση και την ψήφιση της απόφασης αυτής, η BC Dubai θα αγωνίζεται πλέον στο πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας από τη σεζόν 2024/25, ανοίγοντας έτσι για πρώτη φορά ένα «παράθυρο» στο μπάσκετ του αραβικού κόσμου.

«Η ένταξη της BC Dubai στην οικογένεια της ABA είναι από πολλές απόψεις ένα συγκεκριμένο αθλητικό-επιχειρηματικό εγχείρημα. Αντιπροσωπεύει ένα όραμα που οι σύλλογοι ABA League αναγνώρισαν ως ιδανική ευκαιρία για την επίτευξη δύο στόχων προτεραιότητας. Πρώτον, να αυξηθεί η ποιότητα του ανταγωνισμού και δεύτερον, να ανοίξει η πόρτα σε μια νέα αγορά, η οποία θα επιταχύνει τις προσπάθειες της ABA League να γίνει ένα πρωτάθλημα που παράγει πιο κερδοφόρες λειτουργίες προς όφελος των μετόχων του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Ντουμπράβκο Κμέτοβιτς, ενώ, από την πλευρά του ο πρόεδρος της BC Dubai τόνισε πως:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο ABA League, μια λίγκα που φημίζεται για την ανατροφή ορισμένων από τα κορυφαία ταλέντα του κόσμου στο μπάσκετ. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε το ABA League εδώ στο Ντουμπάι στην Coca-Cola Arena, όπου οι λάτρεις του μπάσκετ μπορούν να απολαύσουν μια κορυφαία εμπειρία. Ευχαριστώ από καρδιάς τη διοίκηση και τις ομάδες του ABA League για τη συνεργασία και την αφοσίωσή τους στο να φέρουν το πρωτάθλημα στην πόλη μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x