Ευρώπη

Επιβίωσε από επεισόδια και θρίλερ και διατήρησε τα «σκήπτρα» ο Ερυθρός Αστέρας

Μετά από ένα δραματικό και επεισοδιακό ματς, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Παρτιζάν στη «Χάλα Πιονίρ» 80-77 στον πέμπτο τελικό της Αδριατικής Λίγκας και κατέκτησε ξανά τον τίτλο.

Ξανά πρωταθλητής στην ABA Lega ο Ερυθρός Αστέρας. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου επικράτησαν της «αιώνιας» αντιπάλου Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς 80-77 στη «Χάλα Πιονίρ» στον πέμπτο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος και με 3-2 νίκες στη σειρά κατέκτησαν τον έκτο τίτλο τους στις οκτώ τελευταίες διοργανώσεις και τον τρίτο συνεχόμενο, «πιάνοντας» τους «ασπρόμαυρους». Ήτοι,θα αγωνιστούν σίγουρα την επόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με την Παρτιζάν μέσω wild card.

Ο αγώνας ήταν άκρως επεισοδιακός, όπως και ο τέταρτος της σειράς, αφού ο ένας εκ των διαιτητών δέχτηκε αντικείμενο από την εξέδρα και ζητήθηκε να εκκενωθούν οι εξέδρες για να ξαναρχίσει μετά τη διακοπή η αναμέτρηση.

Στα καθαρά αγωνιστικά, το ματς ήταν πραγματικό «θρίλερ» και είχε ένα δραματικό φινάλε, αφού και οι δύο ομάδες προηγήθηκαν κατά διαστήματα, όμως στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι με το 21-19 επιμέρους σκορ ανέτρεψαν το 73-72 των φιλοξενούμενων.

Η Παρτιζάν προηγήθηκε με τον Πάντερ 73-72 στα 2'49'' πριν το τέλος. Τα συνεχόμενα τρίποντα των Κάλινιτς, Ουόλτερς έφεραν το 78-75 στα 58'' για τη λήξη. Ο Αβράμοβιτς είχε 1/2 βολές, με τον Νταβίντοβατς με 2/2 βολές να γράφει το 80-76, 12'' για το τέλος. Στα 9'', ο Αβράμοβιτς κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε στη δεύτερη, η μπάλα έμενε στην Παρτιζάν, όμως ο Πάντερ αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο.

Ο Νταβίντοβατς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Ουόλτερς να ακολουθεί με 12 πόντους και 7 ασίστ, ενώ 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ είχε ο Κάλινιτς.

Από την άλλη, οι 27 πόντοι του Πάντερ και τα 5/11 τρίποντα δεν αρκούσαν για την Παρτιζάν, που είχε κορυφαίους, επίσης, τους Αβράμοβιτς (12π., 5ρ., 4ας.) και Μουρ (11π.). Ο Λεσόρ είχε 9 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 33-37, 59-58, 80-77

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x