Ευρώπη

Μαύρη σελίδα για Εστουδιάντες: Υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εστουδιάντες θα αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ.

Την πιο… μαύρη σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας της έγραψε η Εστουδιάντες, που υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία πληρώνοντας επί της ουσίας τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν στην τελική ευθεία της σεζόν.

Οι «φοιτητές» θα ζήσουν κάτι πρωτόγνωρο, καθώς ήταν μία από τις 3 ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης και Μπανταλόνα οι άλλες δύο) που δεν έλειψαν ποτέ από την ACB στα 64 χρόνια ζωής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εστουδιάντες υποβιβάστηκε μαθηματικά από τους «μεγάλους» το 2012 και το 2016, ωστόσο στην πρώτη περίπτωση παρέμεινε στην κατηγορία λόγω της αδυναμίας της Τενερίφης, που δεν παρουσίασε εγκαίρως τα απαραίτητα έγγραφα για να σφραγιστεί η άνοδός της, ενώ στη δεύτερη τη... γλίτωσε αφού η Παλένθια και η Μελίγια δεν πλήρωσαν το απαιτούμενο ποσό για τον προβιβασμό τους.

Επίσης, η ομάδα της Μαδρίτης στάθηκε… τυχερή την περσινή σεζόν, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν υποβιβάστηκε κάποιος σύλλογος από τη Liga Endesa κι ενώ βρισκόταν στην τελευταία θέση.

Να αναφέρουμε ότι οι «φοιτητές» έχουν τερματίσει 4 φορές στη 2η θέση του πρωταθλήματος (1963, 1968, 1981, 2004) και έχουν κατακτήσει 3 φορές το Κύπελλο Ισπανίας (1963, 1992, 2000), ενώ έφτασαν μέχρι το Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1992, όπου τερμάτισαν 4οι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x