Ευρώπη

Φουρνιέ για απουσία Γκομπέρ: «Έχουμε Μουσταφά Φαλ και Βενσάν Πουαριέ»

Οι Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού και Βενσάν Πουαριέ της Ρεάλ μπορούν να καλύψουν το κενό του Ρούντι Γκομπέρ στην εθνική Γαλλίας, όπως εκτιμά ο Εβάν Φουρνιέ.

Ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα της Γαλλίας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ δήλωσε στο «RMC» ο Εβάν Φουρνιέ.

Από ‘κει και πέρα, ο γκαρντ των Νικς δικαιολόγησε την απουσία των Νικολά Μπατούμ και Νάντο Ντε Κολό, ενώ στη συνέχεια ερωτήθηκε και για την απώλεια του Ρούντι Γκομπέρ, λέγοντας πως τόσο ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού, όσο και ο Βενσάν Πουαριέ της Ρεάλ Μαδρίτης, μπορούν να καλύψουν το κενό του σέντερ των Τζαζ.

Αρχικά, ο γκαρντ των Νικς ερωτήθηκε για την απουσία των Ντε Κολό και Μπατούμ από το Ευρωμπάσκετ: «Είναι μία προσωπική τους απόφαση, αλλά είναι μία ωραία διοργάνωση. Επίσης, ο Νάντο και ο Νικολά έχουν κατακτήσει ήδη το Ευρωμπάσκετ. Δεν λέω ότι τώρα δεν έχει ενδιαφέρον να πάρουν ακόμη ένα μετάλλιο. Αλλά, το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Μπατούμ είναι 33 ετών και ο Ντε Κολό 34 ετών. Παίζει ρόλο αυτό».

Για την απουσία του Ρούντι Γκομπέρ από τη γαλλική φροντ λάιν: «Θα αλλάξουμε λίγο το προφίλ μας σ’ αυτό. Δεν θα έχουμε έναν τόσο καλό αμυντικό και τέτοιο μέγεθος, αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του και να είμαστε δυνατοί και εκεί. Έχουμε παίκτες όπως ο Μουσταφά Φαλ και ο Βενσάν Πουαριέ. Και στην τελική δεν χρειάζεται να αντικαταστήσουμε έναν παίκτη με έναν άλλον, είναι πάντα ομαδική η δουλειά. Έχουμε αρκετούς παίκτες γι’ αυτή τη θέση».

Τέλος, για το αν οι «τρικολόρ» συγκαταλέγονται στα φαβορί του τουρνουά: «Δεν θα το έλεγα, γιατί μας λείπει η μισή ομάδα. Αλλά, αυτό δεν είναι κακό. Ίσα ίσα είναι καλό να μην συγκαταλέγεσαι στα φαβορί».

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας είναι στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης με Λιθουανία, Σλοβενία, Γερμανία, Ουγγαρία και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x