Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θεωρεί άδικη την αφοριστική κριτική που γίνεται στους προπονητές, με συνέπεια ακόμη και θρύλοι όπως ο Ομπράντοβιτς και ο Μεσίνα να υποκύπτουν στις πιέσεις και να αποχωρούν από τους πάγκους.
«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα με αυτούς τους θρύλους, ο κύριος λόγος που παρέμειναν στην κορυφή για τόσο καιρό, ήταν ότι συνεχώς ανανεώνονταν. Ο Ζέλικο και ο Έτορε σίγουρα δεν… χάζεψαν με την πάροδο του χρόνου. Ο χρόνος που πέρασαν εδώ και οι εμπειρίες τους έχουν δείξει ότι μπορούν να επανεφευρίσκουν συνεχώς τον εαυτό τους με την πάροδο των ετών. Φυσικά, όταν δεν κερδίζεις, η ιστορία για εσένα έχει ήδη γραφτεί, ειδικά από τα μέσα ενημέρωσης. Όταν χάνεις, λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά αυτό δεν ισχύει επειδή κάνουν αυτή τη δουλειά εδώ και 30 χρόνια. Φανταστείτε πώς είναι η ζωή μας όταν ακόμη και δύο από τους μεγαλύτερους προπονητές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ χάνουν τις δουλειές τους και αποφασίζουν να φύγουν», τόνισε ο προπονητής τα Φενέρ.
Τέλος, μίλησε για το ΝΒΑ Europe δείχνοντας σαφή προτίμηση στην Ευρωλίγκα. «Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολύ καλύτερο από αυτό που βλέπουμε γύρω μας. Παρόλο που φαινόμαστε έτοιμοι να μας κατακτήσει το NBA, νομίζω ότι γινόμαστε καλύτεροι. Οι βάσεις των οπαδών αυξάνονται, η προβολή στα μέσα ενημέρωσης αυξάνεται. Φυσικά, δεν τους νοιάζει τι συμβαίνει στην Ευρώπη, γι' αυτούς είναι απλώς το επιχειρηματικό μοντέλο. Νομίζω ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι το μόνο μοντέλο που μπορεί να παραμείνει αγνό. Οι οπαδοί γυρίζουν σπίτι απίστευτα αναστατωμένοι μετά από μια ήττα. Ως προπονητής, θέλω να κλειδώνομαι στο σπίτι μου μετά από μια ήττα. Στο NBA, είναι περισσότερο σαν, "Εντάξει, το παιχνίδι τελείωσε, ας δούμε το επόμενο". Ελπίζω να μην το χάσουμε αυτό. Όσο ισχυρό κι αν είναι το NBA».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






