Ευρώπη

Γκαρμπαχόσα: «Η πολιτογράφηση του Μπράουν θα διατηρήσει ανταγωνιστικό το ισπανικό μπάσκετ»

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα σε δηλώσεις του κατέστησε σαφές ότι το ισπανικό διαβατήριο που απέκτησε ο Λορέντζο Μπράουν θα αποτελέσει θετικό για το ισπανικό μπάσκετ

Εδώ και λίγες ώρες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στην Ομοσπονδία του ισπανικού μπάσκετ, καθώς προκάλεσε αντιδράσεις το γεγονός ότι ο νυν παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λορέντζο Μπράουν έλαβε το ισπανικό διαβατήριο. Μάλιστα, η ένωση παικτών της χώρας στάθηκε εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης άμεσα.

Έτσι, ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα καλέστηκε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι μόνο καλό θα κάνει στο ισπανικό μπάσκετ η πολιτογράφηση του Μπράουν. Επεκτάθηκε επί τους θέματος, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει τους νεαρούς αθλητές.

«Αυτή η απόφαση (για την πολιτογράφηση του Μπράουν) θα είναι καλή για να παραμείνει ανταγωνιστικό το ισπανικό μπάσκετ. Ο Λορέντζο έδωσε το αμερικάνικο διαβατήριό του για να παίξει στην Ισπανία. Άφησε πολλά πράγματα πίσω του και το εκτιμούμε. Εάν έχετε έναν παίκτη με τόσο έντονο ενδιαφέρον να παίξει, θα ήταν λάθος να μην το εκμεταλλευτείτε».

«Τα τελευταία πέντε χρόνια πολλοί έχουν κάνει ντεμπούτο με τις Εθνικές Ομάδες. Αυτή η Ομοσπονδία δίνει ευκαιρίες στους νέους. Η πολιτογράφηση του Μπράουν δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν. Εάν υπάρχει ένας παίκτης με τόσο έντονο ενδιαφέρον για να αγωνιστεί είναι δύσκολο να αφήσεις την περίπτωσή του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x