Ευρώπη

Έστεψε πρωταθλήτρια την Εφές και... έρχεται Παναθηναϊκό ο Αταμάν!

Με τον Μίτσιτς να κάνει μυθικά πράγματα (29π., 7ασ.), η Εφές επικράτησε 83-74 της Καρσίγιακα και κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας, με τον Εργκίν Αταμάν να έρχεται ως πρωταθλητής στον Παναθηναϊκό!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε την εξαετής παρουσία του στον πάγκο της Αναντολού Εφές ο Εργκίν Αταμάν, με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης να επιστρέφει στην κορυφή του τουρκικού μπάσκετ, κατακτώντας το 16ο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Η ομάδα του 57χρονου Τούρκου προπονητή, ο οποίος πλέον... μετρά αντίστροφα για να αναλάβει και επίσημα τον Παναθηναϊκό, επικράτησε 83-74 στην έδρα της Καρσίγιακα, βγάζοντας «σκούπα» για το 3-0 στη σειρά των τελικών!

Το ματς ήταν ένα... πραγματικό θρίλερ καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με το προβάδισμα να αλλάζει ουκ ο λίγες φορές χέρια, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ.



Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (74-74) στην τελική ευθεία του αγώνα, με τον Βασίλιε Μίτσιτς να παίρνει πάνω του την κατάσταση και με 5 πόντους - ανάμεσά τους ένα τρελό τρίποντο από μακριά - στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα να χαρίζει το ροζ φύλλο στην Εφές!

Ο Σέρβος γκαρντ, σε μία από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του, ολοκλήρωσε το ματς με 29 πόντους και 7 ασίστ, με τους Λάρκιν και Μπομπουά να προσθέτουν από 15 και 11 πόντους αντίστοιχα. Για την Καρσίγιακα, δεν έφτασε η συγκινητική εμφάνιση του Βιτόριο Μπράουν, ο οποίος τελειώσε τον αγώνα με 21 πόντους και 5 ασίστ.


Τα δεκάλεπτα: 27-28, 46-48, 63-64, 74-83.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x