Ευρώπη

Κιριλένκο: «Είχα υπογράψει στην Παρτίζαν πριν πάω στο ΝΒΑ»

Μία «ανάσα» από το να φορέσει τη φανέλα της Παρτίζαν έφτασε το 2001 ο Αντρέι Κιριλένκο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος!

Σε μία μεγάλη αποκάλυψη για την καριέρα του προέβη ο Αντρέι Κιριλένκο.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος Ρώσος και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας αποκάλυψε πως το 2001 ήταν έτοιμος να μετακομίσει στην Παρτίζαν, με την οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο!

Όπως δήλωσε ο «ΑΚ-47», το καλοκαίρι εκείνου του έτους είχε μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ δεν περίμενε να παίξει στο ΝΒΑ, παρά το γεγονός ότι οι Τζαζ είχαν τα δικαιώματά του από το 1999, όταν σε εκείνο το ντραφτ τον είχαν επιλέξει στον πρώτο γύρο και στο νούμερο «24».

«Πριν πάω στο ΝΒΑ, είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Παρτίζαν. Τότε, είχε ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου με την ΤΣΣΚΑ και δεν ήταν ξεκάθαρο εάν θα παίξω στο ΝΒΑ, αν και με είχαν επιλέξει στον πρώτο γύρο του ντραφτ. Ήξερα μόνο ότι είχα ορισμένες ελπίδες, αλλά εγώ ήμουν έτοιμος να παίξω στην Παρτίζαν!», ήταν τα λόγια του «ΑΚ-47» στο «TASS».

Στην πλούσια καριέρα του, ο Κιριλένκο αγωνίστηκε μόνο σε Ρωσία και ΝΒΑ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και στη συνέχεια μέτρησε τρεις θητείες στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1998-01, 2011/12 και 2015). Στον «μαγικό κόσμο», φόρεσε τη φανέλα των Τζαζ για μία δεκαετία (2001-11), ενώ ακόμη αγωνίστηκε σε Τίμπεργουλβς (2012/13) και Μπρούκλιν Νετς (2013/14).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x