Ευρώπη

«Λύγισε» στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα ο Ολυμπιακός!

Οι λεπτομέρειες κόστισαν στον Ολυμπιακό την ήττα (55-53) από την Γιακίν Ντόγκου Γιουνιβέρσιτι, στο πρώτο ματς της ιστορίας του στο Eurocup. Μοιραίες οι Μάλτση-Καλτσίδου, στο κλειστό ο Μαρινάκης.

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις πρώτες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ιστορίας του ο Ολυμπιακός, καθώς γνώρισε την ήττα με 55-53 από την Γιακίν Ντόγκου Γιουνιβέρσιτι, στο κλειστό της Γλυφάδας.

Ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια του ήταν το ματς, με τις λεπτομέρειες στα τελευταία δευτερόλεπτα να κάνουν τη… ζημιά στις «ερυθρόλευκες». Συγκεκριμένα, στα 20’’ πριν τη λήξη και ενώ το σκορ ήταν στο 53-53, η Μάλτση ευστόχησε, αλλά οι διαιτητές τη χρέωσαν –με αυστηρό- επιθετικό φάουλ. Στην επόμενη φάση, η έμπειρη γκαρντ έκανε το φάουλ στη Χόλινγκσγουορθ, η οποία με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η Καλτσίδου στο τέλος αστόχησε στο σουτ της νίκης.

Η Εβίνα Μάλτση ήταν και πρώτη σκόρερ για τις πρωταθλήτριες Ελλάδας, έχοντας 19 πόντους, ενώ άλλους 17 πρόσθεσε η Τζόνσον. Από την ομάδα της Τουρκίας, κορυφαία ήταν η Χόλινγκσγουορθ με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 12-10, 30-30, 41-38, 53-55

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Σταμάτη, Χατζηνικολάου 5 (1τρ., 2ρ., 5ασ., 5κλ.) Μάλτση 19 (5/8τρ.), Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 2, Τζόνσον 17, Γιοβάνοβιτς 2, Φουράκη, Μπαρονόβα, Καλτσίδου 4, Κάιζερ 4.

Γιακίν Ντόγκου Γιουνιβέρσιτι: Τσακίρ 7 (1), Ελντεμπρινκ 6, Ρόμπινσον 6, Βάιντα 7 (1), Χόλνγκσγουορθ 18 (11ρ.), Φιράτ 4 (6ρ.), Τσαγκλάρ (9ρ.).

Το «παρών» στο κλειστό της Γλυφάδας έδωσε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με τον Γιάννη Βρέντζο.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x