Ευρώπη

«Αγκομάχησε» αλλά πέρασε από την έδρα της Μάλαγα η Ρεάλ Μαδρίτης

Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε πολύ στην έδρα της Μάλαγα, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε χαρακτήρα και τελικά επικράτησε με 92-91, παραμένοντας μόνη πρώτη στην κορυφή της Liga Endesa.

Μπορεί να αγχώθηκε και να δυσκολεύτηκε πολύ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μάλαγα, για την 22η αγωνιστική της Liga Endesa, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει τη νίκη με 92-91, «πατώντας το γκάζι» στην τέταρτη περίοδο.

Έτσι, η «Βασίλισσα» επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις διαδοχικές ήττες (κόντρα σε Βαλένθια, Φενερμπαχτσέ και Μπαρτσελόνα) σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Το πάλεψαν, αλλά «λύγισαν» στο τέλος οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έδειξαν, πάντως, πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, στο ντεμπούτο του Ίμπον Ναβάρο στον πάγκο τους (αντικατέστησε τον Φώτη Κατσικάρη).

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ερτέλ και Κοζέρ που πέτυχαν από 16 πόντους, ενώ για τη Μάλαγα ξεχώρισαν Μπριθουέλα (18π) και Μπαρέιρο (13π).

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο των τριών πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με 23-25 υπέρ της Ρεάλ, χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο του Γιουλ. Η «Βασίλισσα» προηγήθηκε με έξι (27-33) στο 14', όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο πόντων (49-47).

Η Μάλαγα προηγήθηκε εκ νέου, με 60-55 στο 24', χάρη σε τρίποντο του Μπαρέιρο, με τον Πουαριέ να κάνει το 62-65 στο 29' και τον Μπριθουέλα να απαντά για το 65-65 της τρίτης περιόδου. Η Ρεάλ, όμως, «πάτησε γκάζι» στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο και φτιάχνοντας ένα σερί 13-5, προηγήθηκε με +8 (78-70) στο 33'. Οι γηπεδούχοι βρήκαν αντίδραση και πλησίασαν σε «απόσταση βολής» (85-87) μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, με τους Ταβάρες και Κοζέρ να δίνουν εκ νέου προβάδισμα ασφαλείας στους φιλοξενούμενους. Ο Μπαρέιρο απλώς μείωσε με τρίποντο στην τελευταία φάση, για το τελικό 91-92.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 49-47, 65-65, 91-92

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x