Νικηφόρα πρεμιέρα σε φινάλε-θρίλερ για την Μπασκόνια στην ACB, με τους Βάσκους να επικρατούν με σκορ 98-97 στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Μπούργος για την πρώτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.
Η ομάδα της Ευρωλίγκας χρειάστηκε να επιστρέψει από το -13 στο τελευταίο δεκάλεπτο και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, χάρη στις δύο εύστοχες βολές του Ντέιμιον Μπο στα τελευταία 14 δευτερόλεπτα. Κορυφαίοι των νικητών που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν οι Λόουσον και Ντουάρτε με 13 πόντους.
Στα άλλα ματς που διεξήχθησαν το μεσημέρι της Κυριακήβς (27/09), η Μπανταλόνα υπέστη εκτός έδρας ήττα με το εντυπωσιακό 110-104 από την Μπρεογκάν, λίγες μόνο ημέρες μετά την κατάκτηση του ισπανικού Σούπερ Καπ. Από τα μέσα της πρώτης περιόδου μέχρι και το φινάλε, οι γηπεδούχοι δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα στο σκορ, αντέχοντας στο φινάλε στην αντεπίθεση των Καταλανών.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπόλτον με 17 πόντους και 7 ασίστ, ενώ για την Μπανταλόνα πήγε «στράφι» η τρομερή εμφάνιση των Λαπροβίτολα (22π., 6ρ., 4ασ.) και Ρούμπιο (18π., 10ασ.).
Τέλος, με ήττα ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα και η Τενερίφη, και δη στην έδρα της, με την ομάδα των Κανάριων Νήσων να λυγίζει στο φινάλε με σκορ 81-80 από τη Σαραγόσα, χάρη στο νικητήριο καλάθι του Τζαβόρσκι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα!
?TENEMOS LA PRIMERA CANASTA GANADORA DE LA TEMPORADA! ??
— Liga Endesa (@ACBCOM) September 27, 2026
?ASI HA DADO LA VICTORIA JUSTIN JAWORSKI A @casademontBZ EN LOS SEGUNDOS FINALES! ??
?? @JustinJaworski3
?? @DAZN_ES | @aragontv | #LigaEndesa pic.twitter.com/mEm9WiFB9L
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






