Το γεγονός πως σε αρκετές χώρες τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων δεν συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, κάνει δύσκολη την εύρεση κενών διαστημάτων κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν για την διεξαγωγή της προκριματικής φάσης του Μουντομπάσκετ, σύμφωνα με τον Ετόρε Μεσίνα.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ιταλίας στάθηκε στο ότι τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων στο μπάσκετ δεν έχουν την ίδια απήχηση με αυτά του ποδοσφαίρου και αυτό είναι που κάνει την διαφορά.
«Μοιάζει με ένα πόλεμο μεταξύ των φτωχών. Δεν μιλάμε για το ΝΒΑ, του οποίου η δύναμη είναι συγκρίσιμη με τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο. Σε κάποιες χώρες τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων είναι πιο σημαντικά και από αυτά των συλλόγων.
Τα κενά διαστήματα θα είχαν νόημα αν οι εθνικές ομάδες είχαν τεράστιο ενθουσιασμό πίσω τους. Ο Μέσι δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα να μπει στο αεροπλάνο, να περάσει τον Ατλαντικό και να παίξει για την Αργεντινή. Μόνο το ΝΒΑ έχει αυτή την μοναδικότητα» ήταν τα λόγια του ιταλού τεχνικού.
Το ρήγμα μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας σχολίασε και ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι σε δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport:
«Δεν σκέφτομαι τις τιμωρίες. Δεν πιστεύω ότι ο Αρμάνι, ένας από τους χορηγούς της Ιταλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα απαγορεύσει στους παίκτες να αγωνιστούν με την εθνική. Είναι σαν τον Πόλεμο των Λουλουδιών» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: «Η FIBA, όπως και η FIFA, πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προβολή στις εθνικές ομάδες».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






