Ευρώπη

Μετονομάζεται το γήπεδο της Ολίμπια σε «Τσέζαρε Ρουμπίνι»

Το όνομα του θρυλικού Τσέζαρε Ρουμπίνι θα λάβει το γήπεδο της Ολίμπια Μιλάνο, ως φόρο τιμής στον Ιταλό θρύλο της ομάδας και γενικότερα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μετονομάζεται το γήπεδο της Ολίμπια Μιλάνο σε «Τσέζαρε Ρούμπινι» από την πρώτη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Μπρέσια, ως φόρο τιμής στην ιστορική φιγούρα τόσο της ομάδας, όσο και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών στις 8 Φεβρουαρίου του 2011, μένοντας στο πλάι της μοναδικής του… αθλητικής αγάπης για 25 ολάκερα χρόνια. Τα 16 από εκείνα στην άκρη του πάγκου, οδηγώντας το Μιλάνο στον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο το 1966, τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών σήμερα γνωστό ως Ευρωλίγκα.

Υπήρξε General Manager της Ιταλίας τη δεκαετία του΄80, φέρνοντας εις πέρας πάλι την αποστολή με πολλές επιτυχίες στο σακούλι του. Εκτός των άλλων, υπήρξε ένας από τους καλύτερους αθλητές πόλο της εποχής και μάλιστα τα τελευταία του χρόνια στις πισίνες έπαιζε παράλληλα και στα παρκέ (τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο μπάσκετ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x