Ευρώπη

Ερτέλ: «Δεν πληρώνομαι από ανθρώπους που σκοτώνουν, απλώς κοιτάω το καλύτερο για την οικογένειά μου»

Για την απόφαση να μετακομίσει στη Ρωσία για να φορέσει τη φανέλα της Ζενίτ, μίλησε ο Τομάς Ερτέλ

Την εξήγησή του για την απόφαση που πήρε το περασμένο καλοκαίρι να μετακομίσει στη Ρωσία για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ζενίτ, έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική «Equipe» ο Τομά Ερτέλ.

Ο 33χρονος Γάλλος ξεκαθάρισε ότι δουλειά του είναι να παίζει μπάσκετ και δεν αγοράζει όπλα, ούτε παίρνει χρήματα από ανθρώπους που σκοτώνουν, ενώ πρόσθεσε ότι απλώς κοιτάζει το καλύτερο για την οικογένειά του.

«Παίζω μπάσκετ, δεν αγοράζω όπλα για να πάω στον πόλεμο, ούτε παίρνω χρήματα από ανθρώπους που σκοτώνουν», υποστήριξε όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ότι η Gazprom που χρηματοδοτεί τη Ζενίτ, βοηθάει οικονομικά τους Ρώσους στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία.

«Ίσως είμαι μέρος του συστήματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω αυτό που κάνουν. Είναι εύκολο να ασκείς κριτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να λες ότι στη θέση μου δεν θα ερχόσουν στη Ρωσία, αλλά αυτό είναι υποκριτικό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα χρήματα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που αποδέχθηκε να παίξει στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

«Οι αθλητές που αγωνίζονται στην Κίνα υποστηρίζουν την πολιτική της Κίνας στα ανθρώπινα δικαιώματα; Αν παίζεις στη Γαλλία συμφωνείς με όσα κάνει η γαλλική κυβέρνηση; Δεν το νομίζω. Εγώ απλώς κοιτάζω το καλύτερο για την οικογένειά μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x