Ευρώπη

Σκέφτεται να έχει διαφορετική ομάδα σε Ευρωλίγκα και Γαλλία η Μονακό!

Η Μονακό σκέφτεται να έχει από την επόμενη σεζόν διαφορετικά ρόστερ στην Ευρωλίγκα και το εγχώριο πρωτάθλημα, λόγω του νέου φόρου πολυτελείας που θα επιβάλλει η LNB!

Σε μία πρωτότυπη κίνηση σκέφτεται να προχωρήσει η Μονακό!

Η γαλλική ομάδα που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει πλέον εξελιχθεί σε σημαντική δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αναμένεται να αντιμετωπίσει από την επόμενη σεζόν μεγάλα προβλήματα με τη φορολογία.

Συγκεκριμένα, η LNB, ομοσπονδία του γαλλικού πρωταθλήματος, έχει στόχο να επιβάλλει από του χρόνου νέο φόρο πολυτελείας για τις ομάδες που ξοδεύουν παραπάνω από 8,5 εκατ. ευρώ σε μισθούς παικτών και προπονητικού τιμ. Ένα τέτοιο μέτρο προφανώς αφορά περισσότερο την «πανάκριβη» και αναπτυσσόμενη Μονακό, η οποία εξετάζει μία ιδίοτυπη λύση στο συγκεκριμένα ζήτημα, καθώς με τα παρόντα δεδομένα θα χρειαστεί να πληρώνει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ μόνο για την έξτρα φορολογία.

Οι Μονεγάσκοι σκέφτονται να χρησιμοποιούν την ακριβή δωδεκάδα τους αποκλειστικά στη EuroLeague, και να σχηματίσουν ένα διαφορετικό, πιο φτηνό ρόστερ για το εγχώριο πρωτάθλημα. Αυτό θα έχει ως κύριο πυρήνα την ομάδα νέων της Μονακό, που αποτελείται από παίκτες μέχρι την ηλικία των 21 ετών.

Κάτι τέτοιο, προφανώς, θα αποδυνάμωνε πολύ την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς όσον αφορά το πρωτάθλημα, όμως οι Μονεγάσκοι το σκέφτονται σοβαρά καθώς έχουν ως μεγάλη προτεραιότητα να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x