Ευρώπη

Μπαρτσελόνα: Φεύγει η… μισή ομάδα το καλοκαίρι, πάει για Σατοράνσκι και Βέσελι!

Αρκετές προσθαφαιρέσεις αναμένεται να γίνουν στην Μπαρτσελόνα το προσεχές καλοκαίρι, ασχέτως το πως θα καταλήξει η σεζόν.

Αν και είχε ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ στη φετινή Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα ούτε φέτος κατάφερε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στο μεταξύ, μετά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Final Four του Βελιγραδίου, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ουσιαστικά «άδειασε» τους παίκτες του, ρίχνοντάς τους το μεγαλύτερο φταίξιμο και για τη φετινή αποτυχία.

Άρα, όπως είναι φυσικό το καλοκαίρι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στον Τύπο της Ισπανίας. Ήδη, η Μπαρτσελόνα φέτος έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ εκκρεμεί ακόμη και η τελική πορεία της στη Liga Endesa. Ωστόσο, τα… κεφάλια της ομάδας έχουν πάρει ήδη τις αποφάσεις τους και θα πράξουν αναλόγως.

Αρχικά, οι σχεδόν σίγουροι για αποχώρηση είναι οι Ρόλαντς Σμιτς και Νάιτζελ Χέιζ. Αμφότεροι μένουν χωρίς συμβόλαιο το καλοκαίρι και οι «μπλαουγκράνα» δεν προτίθενται να τους τα ανανεώσουν. Μάλιστα, ο δεύτερος ήταν και προσωπική επιλογή του Σάρας, που τον είχε στη Ζαλγκίρις, αλλά δεν έχει μείνει καθόλου ευχαριστημένος με την παρουσία του στη Βαρκελώνη.

Στην πόρτα της… εξόδου βρίσκεται ακόμη και ο αρχηγός, Πιέρε Οριόλα. Το ίδιο ισχύει και για τον Κάιλ Κούριτς. Ο βετεράνος σουτέρ είναι μακριά από τον καλό του εαυτό εδώ και αρκετό καιρό, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μία μέτρια σεζόν. Έτσι και εκείνος είναι από τους παίκτες, που μπορεί να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του κι ας έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, μέχρι το 2023. Από την άλλη, ο Ντάντε Έξουμ επέκτεινε τη συνεργασία του μέχρι το τέλος της χρονιάς και υπάρχει διάθεση για ανανέωση.

Όσον αφορά την παραμονή του Μπράντον Ντέιβις, αυτή χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη. Οι Καταλανοί έχουν καταθέσει την προσφορά τους για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά ο Αμερικανός σέντερ έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις και έτσι πολύ δύσκολα θα παραμείνει, εάν δεν τις ρίξει. Άλλωστε, η περίπτωσή του δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, καθώς τον «γλυκοκοιτάζει» η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία φέρεται να του προσφέρει… γη και ύδωρ για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Τέλος, εκτός από τις αποχωρήσεις η Μπαρτσελόνα θα κοιτάξει φυσικά και την ενίσχυσή της. Τη δεδομένη στιγμή είναι ψηλά στη λίστα ένας παίκτης για την περιφέρεια και ένας για τη φροντ λάιν. Ο ένας είναι ο Τόμας Σατοράνσκι. Ο Τσέχος γκαρντ δεν έχει συμβόλαιο στο ΝΒΑ και φέρεται να ενδιαφέρεται για την επιστροφή του στην Ευρώπη. Μάλιστα, γνωρίζει πολύ καλά και τα… κατατόπια στη Βαρκελώνη, αφού αγωνιζόταν στους «μπλαουγκράνα» στο παρελθόν.

Από ‘κει και πέρα, οι Καταλανοί επιθυμούν και την απόκτηση ενός συμπαίκτη του Σατοράνσκι στην εθνική Τσεχίας. Εκείνος, δεν είναι άλλος από τον Γιαν Βέσελι. Ο έμπειρος ψηλός μένει και εκείνος ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε και είναι ένας παίκτης που εδώ και αρκετά καλοκαίρια προσπαθεί να αποκτήσει η Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x