Ευρώπη

Λύγισε με ζόρια και κατοστάρα την Παλένθια η Μπαρτσελόνα - Άνετη Μπασκόνια στη μάχη των αδερφών Χάουαρντ

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα αλλά κατάφερε να νικήσει 102-94 την ουραγό Παλένθια, ενώ η Μπασκόνια είχε πιο άνετο βράδυ, νικώντας 89-79 την Ομπραντόιρο στη «μονομαχία» των αδερφών Χάουαρντ!

Ζορίστηκε πολύ αλλά λύγισε την ουραγό Παλένθια η Μπαρτσελόνα!

Οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν με σκορ 102-94 και ανέβηκαν στο 14-6, αν και παραμένουν στην τρίτη θέση πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Ουνικάχα Μάλαγα. Πλέον, στρέφονται προς τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, με Βίρτους εντός και με Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας.

Παρά το γεγονός πως αντιμετώπιζε τον πιο αδύναμο αντίπαλο που θα μπορούσε να βρει στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα τα βρήκε πολύ σκούρα, με το σκορ να είναι 90-87 λίγο πριν το φινάλε. Κάπου εκεί, ακολούθησε ένα μεγάλο ξέσπασμα των γηπεδούχων, που έτρεξαν ένα κομβικό 8-0 για το 98-87 «καθαρίζοντας» το ματς.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο ολοένα και πιο βελτιωμένος Τζαμπάρι Πάρκερ, που μέτρησε 18 πόντους και 5 ριμπάουντ. 13 πόντους πέτυχε ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, ενώ 12 πρόσθεσε ο Νίκο Λαπροβίτολα και 11 ο Τόμας Σατοράνσκι. Από τους ηττημένους, που έχουν πλέον ρεκόρ 3-17, ξεχώρισε με 26 πόντους ο Αντσέις Πάσετσνικς.

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 52-43, 70-68, 102-94

Το καλό της διάστημα στα εγχώρια ματς συνέχισε και η Μπασκόνια, που πήρε τρίτο σερί ροζ φύλλο νικώντας 89-79 την Ομπραντόιρο, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 12-8, αν και παραμένει χαμηλά στην κατάταξη και συγκεκριμένα στην 6η θέση.

Το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο του ματς ήταν η μάχη των αδερφών Χάουαρντ, καθώς ο Μάρκους της Μπασκόνια και ο Τζόρνταν της Ομπραντόιρο τέθηκαν αντιμέτωποι, με την υπόλοιπη οικογένεια να βρίσκεται στο γήπεδο για να τους παρακολουθήσει!

Όσον αφορά την αναμέτρηση, οι Βάσκοι «καθάρισαν» το ματς από πολύ νωρίς, παίρνοντας ένα προβάδισμα που δεν έχασαν ποτέ, όσο και αν πλησίασαν οι φιλοξενούμενοι. Κορυφαίος των νικητών με 16 πόντους ήταν ο Ματ Κοστέλο, ενώ από 15 πρόσθεσαν οι Μάρκους Χάουαρντ και Βάνια Μαρίνκοβιτς. Από τους ηττημένους, ο Τζόρνταν Χάουαρντ πήρε την... άτυπη μάχη με τον αδερφό του, έχοντας 20 πόντους.

Η Μπασκόνια πλέον στρέφεται στη «διαβολοβδομάδα», κατά τη διάρκεια της οποίας θα φιλοξενηθεί στο Μόναχο από την Μπάγερν και θα υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 44-38, 66-57, 89-79

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x